Halfvastenbal VSBB in 2019. FOTO FRANK STROOP
Halfvastenbal VSBB in 2019. FOTO FRANK STROOP Frank Stroop

Wa d'n optreje(s) op het Halfvastenbal

Het nieuwe carnavalsmotto van Roosendaal ‘Wa d’n optreje’ is al vroeg in het jaar van toepassing. De Valley Sound Big Band uit Roosendaal organiseert op zondag 8 maart wederom een Halfvastenbal. Het belooft een verrassende editie te worden, waarbij het publiek niet alleen kan genieten van leutige Tullepetaonse liedjes in bigbandstijl en enkele (regionale) gastoptredens, maar waarbij men ook gewoon de neutbonnen van dit jaar kan komen opmaken.

Het Halfvastenbal begint om 14.00 uur in de kleine zaal van schouwburg De Kring. De presentatie is in handen van de bekende carnavaleske Roosendaler Jamy Rockx. De entree is gratis.

Programma

De middag begint met een ontvangst door Le Petie Harmonie, een klein blaasmuziekgezelschap uit Sprundel en omstreken dat zeer interactief met het publiek is. Voor de mensen die op maandag met de carnaval het inmiddels traditionele Konsert vor de Moriaon gemist hebben volgt er een herkansing. Deze middag is er namelijk een eenmalige binneneditie van dit grootse optreden te zien en te horen.

Vervolgens kan er dan genoten worden van de klanken van de Valley Sound Big Band, die heel veel Tullepetaonse liedjes gaat laten horen, die door verschillende regionale arrangeurs in een ander jasje zijn gestoken.

Deze Roosendaalse bigbandformatie heeft haar oorsprong liggen in de vermaarde carnavalsband De Boerkes van Plezier, en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze muzikanten met dit Halfvastenbal een bijdrage willen leveren aan het Tullepetaonse leutfeest. Voor deze editie hebben zij twee echte Tullepetaonen bereid gevonden om hen vocaal te ondersteunen. Margot Schrauwen is onder andere bekend als trompettiste van zeulband Bettie akkum aai (de winnaars van het Zeulbandspektakel 2020) en gaat in ieder geval haar favoriete carnavalslied ‘Ik em m’n art totaol verlore’ laten horen.

Stef Broos is ook geen onbekende in de Roosendaalse leut en zijn stem is in tal van carnavalskrakers te horen, waaronder ‘Vlieg d’ok mee’ dat deze middag ook zeker voorbij gaat komen. Niet geheel toevallig is Peter Bogers, de muzikaal leider van de Valley Sound Big Band, ook verantwoordelijk voor deze twee carnavalskrakers (en vele andere).

Mooi evenement

Carnavalsvierders uit Tullepetaonestad kunnen zichzelf deze middag ook nog voorbij zien komen, want op een groot scherm worden de carnavalskiekjes van de fotografen Leo de Jaeger en Hans van Damme vertoond.

Het belooft weer een mooi evenement te worden waar je echt bij moet zijn geweest. Kom dus op zondagmiddag 8 maart naar schouwburg De Kring om onder het genot van een drankje en een goed stukske muziek na te praten over de carnaval van 2020 en te genieten van enkele bijzondere ‘optrejes’.