Roosendaler vast na groot onderzoek wapenhandel

ROOSENDAAL- De politie heeft afgelopen week tien verdachten aangehouden, waaronder ook een 35-jarige man uit Roosendaal. Zij worden allemaal verdacht van handel in vuurwapens en verdovende middelen, fraude en diverse geweldsdelicten.

DOOR REMKO VERMUNT

De recherche en het Openbaar Ministerie hebben maandenlang intensief onderzoek gedaan. Dat onderzoek resulteerde op donderdagavond in doorzoekingen op zeventien locaties door het land in zowel woningen en bedrijfspanden én er werden tien verdachten aangehouden. Aan de doorzoeking nam ook een gespecialiseerd team van Defensie deel.

Doorzoekingen

De doorzoekingen vonden met namen plaats in het noord van het Land. Op locaties in Oosterwolde, Leeuwarden en Groningen doet de politie nog altijd onderzoek. De andere negen verdachten komen voornamelijk ook uit die hoek van Nederland. Zo werd een 34-jarige man uit Oosterwolde, een 34 jarige man uit Leeuwarden, een 31-jarige man uit Leeuwarden, een 35-jarige man uit Beilen, een 43-jarige man uit Marum, een 38-jarige vrouw uit Groningen, een 36-jarige man uit Hoogeveen en twee mannen zonder vaste woon of verblijfsplaats (24 en 33) aangehouden. Maar, er werd dus ook een pand in Roosendaal doorzocht en daarbij werd de 35-jarige Roosendaler aangehouden.

Geschoten

Bij een van de aanhoudingen in Drachten moest een agent zelfs zijn vuurwapen gebruiken. De 43-jarige verdachte uit Marum is hierbij in zijn been geschoten. De verdachte is gewond, maar buiten levensgevaar, overgebracht naar het ziekenhuis. De politie, het OM en gemeenten halen alles uit de kast om wapengebruik, -bezit en -handel aan te pakken. "We treden hier hard tegen op, niet alleen met onderzoeken naar de schietpartijen en verdachten, maar ook naar de wereld erachter, de wereld van de wapenhandel."