Industriestraat te Roosendaal
Industriestraat te Roosendaal Foto: W.R van Vugt

AGENDA

Woensdag 4 maart

Expositie Markant

14:00 | Markant

Expositie tot 26 april Kiona van Herwijnen (edelsmeden) en Mieke Robben (portretten) in Markant. Kiona heeft een aantal verschillende series sieraden ontworpen. Zo heeft ze bijvoorbeeld sieraden ontworpen van zilver ingelegd met hout, maar ook sieraden waar scherven in zijn verwerkt en zelfs etenswaar uit een poppenhuis. Van Mieke Robben vindt je er olieverfschilderijen uit o.a. de Muziek-, Hoeden- en Geishaserie. Natuurlijk ontbreekt een reproductie van het portret van Matthijs van Nieuwkerk (uit het programma Sterren op het doek) niet. Markant is iedere zondag geopend van 14.00 - 16.30u.

Bewonersplatform

19:30 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Woensdag 4 maart vindt de maandelijkse bijeenkomst van bewonersplatform Kortendijk plaats. Tijdens deze bijeenkomst kunt u kennis maken met onze nieuwe wijkverbinder van de gemeente. Verder wordt onder meer de voucheraanvraag voor Dijkpop 2020 behandeld. Wij blikken terug op bezoek van burgemeester Han van Midden aan bewoners Desmijndijk. Heeft u interesse om mee te praten over de leefbaarheid in Kortendijk en bent u een bewoner van Kortendijk van minimaal 18 jaar of ouder, kom dan 4 maart naar wijkcentrum 't Dijksteeke. Aanvang is 19.30 uur.

Donderdag 5 maart

Inloop Ons Marie

10:00 | Parrotia

Wekelijkse inloop bij Ons Marie in Parrotia voor 55 plussers die vragen hebben over laptop, tablet en smartphone.

Taize

19:00 | OLV Kerk

In de OLV kerk aan de Kade is 5 maart 19.00 uur het thema van de meditatieve Taize viering: Vrede in je hart. In deze onzekere tijd versterken de stilte en de mooie gezangen de vrede in ons. Na afloop ontmoeting met koffie/thee.

Zaterdag 7 maart

Kledinginzameling

10:00 | St. Josephkerk

Zaterdag 7 maart wordt er weer gedragen maar nog goed draagbare kleding ingezameld voor Cordaid-Mensen in Nood, van 10 tot 12 uur in de St. Josephkerk, St. Josephstraat 4 te Roosendaal. Ook bruikbare, hele spullen voor de volgende snuffelmarkt, en boeken, platen en cd's voor de boekenmarkt worden ingezameld evenals oude mobieltjes en oude draagbare telefoons. Ook oude brillen zijn van harte welkom! Vanwege onze nieuwe verkooplocatie (buurthuis Keijenburg) kunnen wij geen matrassen, dekbedden, groot meubilair, groot witgoed of beeldbuizen meer aannemen!

Zondag 8 maart

Wandelen met natuurgids

9:00 | Parkeerterrein Visdonk Lodge

Zondag 8 maart organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling o.l.v. een natuurgids met interesse voor natuurfotografie door de Oude Buisse Heide. Vertrektijd is om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.30 uur op de parkeerplaats aan de Roosendaalsebaan/Buissedreef, toegang OBH. De wandeling duurt tot 12.00 uur. De Oude Buisse Heide is een natuurgebied en landgoed in de gemeente Zundert van ruim 200 hectare. In 1945 werd het door Henriette Roland Holst geschonken aan Natuurmonumenten. Het gebied bestaat uit bos, heide en vennen. Op natte plekken vindt men planten als zonnedauw en gagel.

Snertwandeling

10:00 | Natuurpoort Wouwse Plantage

Snertwandeling met gids op 8 maart, afstand ca. 8 km. Wandeling langs leemputten, Nieuwe Wereldbos en Landgoed Wouwse Plantage. De gids vertelt over de historie van de omgeving. Start om 10 uur op de Natuurpoort Wouwse Plantage (aan de Zoom) Om 12 uur einde wandeling met snert met roggebrood en spek in Bistro 'd Ouwe Schuur. Info: www.natuurpoortwouwseplantage.nl Aanmelden: mail@natuurpoortwouwseplantage.nl uiterlijk 2 maart.

Bingo

13:45 | Fatimahuis

Zondagmiddag 8 maart wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. De aanvang is om 13.45 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur.

Dinsdag 10 maart

Taalcafé

14:00 | Bibliotheek VANnU

Elke dinsdag middag van 14.00 tot 15.30 uur is het Taalcafé. Dit wordt georganiseerd door Humanitas Taalmaatjes en vindt plaats in de Bibliotheek VANnU, Markt 54A in Roosendaal. Hier komen Nederlandse vrijwilligers en mensen met een andere taalachtergrond samen om, onder het genot van een kopje koffie of thee, te praten of een (taal-) spelletje te doen om zodoende het spreken van de Nederlandse taal te verbeteren. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Oogcafè Roosendaal eo

19:00 | Huis van de Westrand

Op 10 maart hebben we weer een bijeenkomst voor personen die slecht ziend of blind zijn. Deze keer gaan we verder met de hulpmiddelen, zoals op de telefoon de nieuwe app van de NS, de NS perron app, deze app is zeer uitgebreid en zeer overzichtelijk. Huis van de Westrand, Lucasplein 3, Roosendaal van 19.00 tot 21.00 uur.

Lezing over strijd tegen terrorisme

19:30 | Kruiskerk

Kan de christelijke religie een rol spelen in onze veiligheid en terreurbestrijding? Hoogleraar terrorisme Beatrice de Graaf stelt die vraag centraal in haar boek Heilige Strijd. Voor Spirit in Roosendaal bespreekt Frans Vermeulen in het openbaar deze actuele vraag, aan de van het boek van De Graaf. Hij doet dat op dinsdag 10 maart in de Roosendaalse Kruiskerk, Lucasplein 1, Roosendaal, aanvang 19.30-21.00 uur. Kosten: vrije gift. Aanmelding graag via spiritinroosendaal@gmail.com.

Groenvoorziening gemeente Roosendaal

19:30 | MEC

Op dinsdag 10 maart organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een lezing waarbij Sjef Oerlemans, werkzaam bij de Gemeente Roosendaal, voorlichting gaat geven over het beleid wat gevoerd wordt ten aanzien van de groenvoorziening. Plaats: MEC T-huis Visdonk, Dennescheerdersdreef 11, Roosendaal. Aanvang 19.30-22.00 uur. Sjef Oerlemans gaat ons bijpraten over de ontwikkelingen die gaande zijn, waarbij hij zich richt op de toekomst. Toegang is gratis.

Bingo Streven Doet Herleven

14:00 | buurtcentrum Kalsdonk

Stichting Streven Doet Herleven houdt op dinsdag 10 maar een bingo in buurtcentrum Kalsdonk, Rector Hellemonsstraat 2A. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.00 uur.

Woensdag 11 maart

Digitale beeldbewerking

13:30 |

Demonstratie in Wijkcentrum De Bergspil: Creatief werken met digitale afbeeldingen. De Introductie. Nog enkele plaatsen vrij. Voor meer informatie: www.bergspil.nl

Vitrine met o.a. sieraden met scherven