Voorzitter Peter Uytdehage en penningmeester Cor Geers genieten op voorhand van het Nederlandse repertoire FOTO RENÉ BRUIJNINCX
Voorzitter Peter Uytdehage en penningmeester Cor Geers genieten op voorhand van het Nederlandse repertoire FOTO RENÉ BRUIJNINCX Foto: René Bruijnincx

Line-up bekend van tweede editie 'Mooi was die tijd'

ROOSENDAAL – De eerste editie van ‘Mooi was die tijd’ in 2019, zorgde voor heel veel enthousiaste reacties. Dat was met name bijzonder omdat het ronduit ‘baggerweer’ was en de organisatie had verwacht dat mensen zelfs naar huis zouden gaan.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Maar niets van dit alles. De toeschouwers en luisteraars genoten ondanks het weer van artiesten als Corry Konings, Ria Valk, Jan Boezeroen en Jacques Herb. Mede dankzij de uitgedeelde poncho’s werd de nattigheid voor lief genomen en klonken de bekende liedjes van weleer over het sompige festivalterrein.

Enthousiasme

“Het niet aflatende enthousiasme van het publiek was er de oorzaak van, dat ik na afloop durfde te melden dat er in ieder geval in 2020 een 2e editie zou volgen”, vat voorzitter Peter Uytdehage de motivatie voor het doorpakken met dit festival samen. “Niet alleen het publiek, maar ook de artiesten voelden zich meer dan welkom en lieten stuk voor stuk het beste van hun kunnen zien en horen”, vult penningmeester Cor Geers hem aan.

Motivatie

“Omdat we de voorbereidingen voor het Blommenkindersfestival op tijd worden opgestart, kunnen we zaterdags al gebruik maken van alle faciliteiten. Daardoor groeide het idee om op die zaterdagavond eens iets anders te presenteren. We hebben dat een jaar gedaan met bands uit de jaren ’80 en ’90. En afgelopen jaar middels een Levensliedfestival met louter iconen te organiseren. We hoopten daarmee ook voor een andere doelgroep een muzikaal avondje te realiseren. Dat werd op die avond ook bevestigd”, blikken beide bestuursleden op de 1e editie van Mooi was die Tijd terug. De voorverkoop van de kaarten was veelbelovend, maar de enige factor waar de organisatie van het openluchtevenement geen invloed op had, namelijk het weer, bleek op de avond zelf dramatisch.

'Corry Konings is de
naamgever van ons
festival. Aan haar zijn
we schatplichtig'

Hoopvol

“Omdat er niemand naar huis ging, en de mensen uitermate vrolijk en enthousiast gestemd waren en bleven, leek ons een 2e poging gerechtvaardigd. En we hopen van harte dat we het aantal bezoekers van afgelopen jaar, 1500 muziekliefhebbers, gaan overtreffen. Ten slotte zal het succes van het Mooi was die Tijd Festival op zaterdag 18 juli, gaan bepalen of er volgend jaar een 3e editie of komt. Maar als organisatie blijven we allerlei andere opties ook open houden”, meldt de penningmeester bedachtzaam.

Programma

Op zaterdag 18 juli openen om 17.00 uur Anita en Ed uit Tholen het festival. En vervolgens brengen Stef Ekkel, Sieneke, Grad Damen, Mieke, Raymon Hermans, Jacques Herb, Peter Beens en Corry Konings liedjes uit hun repertoire ten gehore. Peter Uytdehage over de keuze van de artiesten: “Corry Konings is in feite de naamgever van ons festival. Aan haar zijn we schatplichtig en Jacques Herb bracht vorig jaar zo’n fantastische show op de planken dat de bezoekers van vorig jaar hem nog graag eens een keer terug zagen komen”. Daarnaast hebben we er rekening mee gehouden dat er heel veel muzikanten in dit genre een ongekende populariteit hebben verworven”. Mogelijk zorgt dat ook weer voor een heel andere groep publiek.

Voorverkoop

Kaarten kosten net als vorig jaar € 14,00 in de voorverkoop en € 18,00 bij de kassa. Voor € 15,00 kan men een E-ticket aanschaffen via de website van Mooi was die Tijd. De voorverkoop start op 1 mei. Alle up-to-date informatie valt te lezen op de website van Mooi was die Tijd. [l]

Een fragment van Mooi was die Tijd 2019 ARCHIEFFOTO MWDT-FESTIVAL