Roosendaal On Stage een Positief (beroeps) Podium voor VMBO leerlingen.
Roosendaal On Stage een Positief (beroeps) Podium voor VMBO leerlingen.

Wethouder opent jublieumeditie Roosendaal On Stage

ROOSENDAAL - VIP wethouder René van Ginderen en tevens ambassadeur van Roosendaal On Stage opent op donderdag 12 maart 2020 het Beroepenfeest van Roosendaal On Stage: een Positief (beroeps) Podium voor VMBO leerlingen. Burgemeester Han van Midden zal ondanks zijn drukke agenda ook aanwezig zijn van 13.30 uur tot en met 14.00 uur.

VMBO leerlingen verdienen het om 'On Stage' te gaan.

Op 12 maart vindt de 5e editie van Roosendaal On Stage plaats: Bij deze gelegenheid gaan ruim 240 beroepsbeoefenaren in gesprek met ca 800 leerlingen over hun beroep en werkdag. Op donderdag 31 maart 2020, de Doe Dag van Roosendaal On Stage, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de professionals waarmee ze een match hebben gemaakt. Dromen mag bij On Stage, dus alle beroepen zijn aanwezig: van automonteur tot advocaat.

Leerlingtraining
Roosendaal On Stage organiseerde in de week van 3 maart tot en met 6 maart een leerling-training onder leiding van Randstad. Het doel is om de leerlingen voor te bereiden op de netwerkactiviteiten van Roosendaal On Stage op donderdag 12 maart, en ze tegelijkertijd ook middelen aan te reiken om netwerken in te zetten in hun dagelijks leven. Alle ca. 800 On Stage leerlingen doen mee aan deze training. De trainers van Randstad doen de workshops in de klassen. Zij vertellen over het begrip netwerken en de do's & dont's daarbij. De leerlingen krijgen tips over hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren. Zo werd er bijvoorbeeld geoefend met diverse manieren van handen geven, hoe maak je pitch en jezelf voorstellen. Er wordt gesproken over hoe je zorgvuldig omgaat met een netwerk, hoe je in gesprek kunt komen met mensen die al in gesprek zijn en hoe je een gesprek afrondt. Hiermee krijgen leerlingen tips en tools mee waarmee ze zich goed staande kunnen houden wanneer zij al die professionals ontmoeten bij het Beroepenfeest van On Stage

Jubileum editie
Inmiddels al de 5e editie van Roosendaal On Stage. De afgelopen 4 jaar hebben wij meer dan 3000 leerlingen geholpen met het maken van hun beroepskeuze. Deze VMBO leerlingen moeten al op zeer jonge een keuze maken en dat is lastig maar fijn dat het bedrijfsleven hierbij wil meehelpen.

Tijdens de voorbereidingen zien wij ook de eerste resultaten van onze gezamenlijke inspanningen. We zien bij de bezochte bedrijven leerlingen rondlopen die stage lopen of via een BBL (leren en werken) constructie bij het bedrijf werken waar ze als 13/14 jarige via Roosendaal on Stage in contact zijn gekomen en tijdens de Doe Dag hebben bezocht.

Het bedrijvennetwerk van Roosendaal On Stage is ook gegroeid van 63 bedrijven met 155 beroepsbeoefenaren bij de 1e editie naar 107 bedrijven met 246 beroepsbeoefenaren (vanuit 167 verschillende beroepen) die donderdag 12 maart bij de 5e editie van Roosendaal On Stage aanwezig zullen zijn.