Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

De Bode bezoekt Het Lyceum Draait Door

ROOSENDAAL - Leerlingen van het Norbertus Lyceum in Roosendaal kregen afgelopen week bezoek van de Roosendaalse Bode. Voor het keuzevak 'Het Lyceum Draait Door' werd een redacteur van de Bode uitgenodigd om meer te vertellen over het werken op een redactie en het leven van een journalist.

Het Norbertus Gertrudis Lyceum begon drie jaar geleden met het keuzevak 'Het Lyceum Draait Door'. Iedere week krijgen de ongeveer 25 brugklassers twee uur les in het schrijven van nieuwsartikelen, interviews en reportages. Zo leren ze meer over wat een nieuws precies is en hoe je moet doorvragen tijdens een interview.

Maar, wat is er nou eigenlijk leuk aan het journalistenvak? En wat is er minder leuk? En worden mensen wel eens boos op je? Of wordt je soms zelf verdrietig van bepaalde artikelen? Die vragen en nog veel meer konden de nieuwsgierige journalisten in de dop afgelopen dinsdag allemaal stellen. Maar, natuurlijk moest er ook gewerkt worden. "Na afloop moeten de leerlingen allemaal een nieuwsbericht schrijven over dit bezoek én een interview uitwerken over het leven als journalist."

De artikelen verschijnen op de website www.hetlyceumdraaitdoor.nl. [l]