Afbeelding
Foto:

Wouws Wielercafé keert terug met Mathieu Hermans en Sjoerd van Ginneken

WOUW - Na de succesvolle en drukbezochte eerste editie van het Wouws Wielercafé in 2019 kon een vervolg dit jaar niet uitblijven. Op vrijdagavond 3 april wordt daarom alweer de tweede editie van dit evenement georganiseerd. "Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden waarbij de echte wielerliefhebber niet mag ontbreken", aldus de organisatie.

Als speciale gast is onder meer oud-prof Mathieu Hermans aanwezig. De voormalige topsprinter zal terugblikken op zijn succesvolle wielercarrière waarin hij in totaal 74 zeges behaalde, waaronder een touretappe. Maar vooral zijn glorietijd in de Ronde van Spanje, waarin hij 10 etappes won, zal aan bod komen; dit natuurlijk vanwege de doorkomst van de Vuelta, deze zomer in West-Brabant. Ook de onlangs gestopte lokale wielerheld Sjoerd van Ginneken uit Heerle wordt deze avond op een bijzondere wijze geïnterviewd.

Naast deze twee prominenten is er volop aandacht voor de komende wielerzomer in de Gemeente Roosendaal. Ieder plaatselijk comité krijgt de gelegenheid om op een interactieve wijze haar koers te promoten. Er is gelukkig weer een groot aanbod: De Rondes van Heerle, Nispen en Wouw, de Hel van de Pin, de kermiskoers en De Draai in Roosendaal. Tot slot zijn er voor de aanwezigen nog enkele leuke prijsje te winnen bij de amusante wielerquiz “petje op, petje af”.

Kortom, een erg afwisselende avond, volledig in het teken van de wielersport. De presentatie van het wielercafé is in handen van het duo Jan van Oers en Gerrie de Wael. Beide heren waren eerder al speaker bij de eerste editie van de Ronde van Wouw in 2019. Kaarten voor deze avond, welke plaats vindt in Café Zalen Donkenhof in Wouw, zijn digitaal te bestellen via website www.donkenhof.nl. Wees er snel bij; er zijn slechts 175 zitplaatsen en: vol is vol. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur. [l]