Pannenkoekendag bereikt Roosendaalse buurthuizen

ROOSENDAAL – Humanitas organiseert voor Pannenkoekendag het ‘Pannenkoeken Ontmoetingsdiner’ in Roosendaal. Op vrijdag 20 maart a.s. maken en serveren studenten van het Curio en vrijwilligers van Humanitas pannenkoeken bij vier Roosendaalse buurthuizen. Iedereen die behoefte heeft aan wat gezelligheid en aansluiting met stadsgenoten, kan zich aanmelden.

Humanitas bestaat dit jaar 75 jaar. De humanitaire vrijwilligersorganisatie helpt mensen op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Zo helpen ze ook bij het leggen van sociale contacten. Vaak gebeurt dit met individuele begeleiding, maar soms ook met evenementen als het Pannenkoeken Ontmoetingsdiner. ‘Pannenkoeken bakken staat voor gezelligheid. Op deze dag brengen we mensen samen die elkaar in een andere context niet zo snel zouden ontmoeten’, aldus Thomas Auping van Humanitas afdeling West-Brabant West.

‘Het idee heerst dat onderlinge betrokkenheid is afgenomen. Maar mensen doen graag iets voor elkaar, zo blijkt uit dit initiatief. Het Pannenkoeken Ontmoetingsdiner wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers en organisaties die iets goeds willen doen voor een ander. Studenten van het Curio bakken en serveren de pannenkoeken. Lokale ondernemers zorgen voor ingrediënten en promotiemateriaal. En de aangesloten buurthuizen hoefden geen moment na te denken om hun deuren te openen voor de pannenkoekenmaaltijd. Dat is het Roosendaal waar wij trots op zijn’.

Aanmelden voor het Pannenkoeken Ontmoetingsdiner kan tot maandag 16 maart door een mail te sturen naar buurthuis Kalsdonk (buurtcentrum@kalsdonk.nl), buurthuis De Wieken (info@dewiekenroosendaal.nl), buurthuis Keijenburg (buurthuis.keijenburg.nl) en buurthuis ’t Dijksteeke (dijksteeke@kpnmail.nl). Er is een beperkte hoeveelheid plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Voor informatie: Jolanda van Wesep: 06-24652733. [l]