Afbeelding
Foto: Cluzona

CHAPEAU: Doelnetten zijn vernield en er lag heel veel zwerfafval
KOP: Cluzona: Houd je kinderen binnen!

WOUW - Het bestuur van voetbalvereniging Cluzona heeft een dringende oproep gedaan aan leden en inwoners van Wouw. Ondanks de gedane berichtgeving dat alle voetbalactiviteiten van Cluzona gestopt zijn en zodoende het sportpark op slot is, wordt het veel bezocht door de jeugd.

Als gevolg hiervan is er ontzettend veel afval gevonden zoals zakken chips, pakken frisdrank en overige verpakkingen. Ook zijn goals op zijn kant gezet en zo achtergelaten. Verder zijn er doelnetten vernield.

Grote mond

Vrijwilligers zijn heel de donderdagochtend bezig geweest om alles op te ruimen. "Dit kan niet de bedoeling zijn. Bij constatering van vernielingen, zullen ouders worden aangesproken. De vrijwilligers hebben ze al meermaals weg gestuurd, maar wij zijn niet bij machte om dit 24 uur per dag te controleren. Het is ook al meermaals voorgekomen dat als ze worden aangesproken, er wordt gereageerd met een grote mond."

Afgeraden

Naast alle troep en vernielingen die zijn verricht, wordt het ook sterk afgeraden om in grote groepen samen te komen. Het bestuur van Cluzona doet dan ook een dringende oproep aan ouders om hun kinderen binnen te houden. "Voor onze, maar ook voor jullie gezondheid. We zullen samen door deze tijd moeten komen." Cluzona neemt contact op met de gemeente voor verdere maatregelen.[l]