Afbeelding
Foto:

Coronahulp en -aanbod wordt gebundeld bij vrijwilligerscentrale

ROOSENDAAL - De stichting 'Roosendaal voor elkaar' krijgt een leidende rol als het gaat om het bij elkaar brengen van hulp en aanbod ten tijden van de coronacrisis. De stichting gaat niet alleen op zoek naar vrijwilligers die graag hun steentje bijdragen, maar de stichting zoekt ook die mooie initiatieven die nu ontstaan, om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Op de website www.roosendaalvoorelkaar.nl is een nieuw 'corona-filter' toegevoegd waarop alle vrijwilligersactiviteiten te zien zijn, maar waarop je je ook kunt aanmelden als vrijwilliger. "Dit doen we zodat de inwoners maar ook de professionals op een zo efficiënt mogelijke manier de juiste vrijwilligershulp kunnen vinden. Hiermee houden we één aanspreekpunt, verlagen we de kwetsbaarheid (stel jou boodschappenhulp of maatje wordt ineens ziek, wie bel je dan), creëren we snelheid en duidelijkheid voor de hulpvrager en kunnen we signalen snel doorzetten naar samenwerkingspartners", aldus de organisatie.

De boodschappendienst.
De afgelopen tijd zijn er tal van mensen geweest die aangeboden hebben om boodschappen te halen voor mensen die nu hun huis niet meer uit kunnen/durven of voor bijvoorbeeld zorgpersoneel. "Er zijn veel bewoners en organisaties die een boodschappendienst aanbieden, vaak allemaal op een andere manier. Het risico hierin is dat hulpvragen en aanbod elkaar niet goed weten te vinden, de werkwijze verwarrend kan worden voor een hulpvrager, financieel kwetsbare situaties ontstaan en de slagkracht naar leveranciers kleiner wordt." Daarom is vanuit Stichting Social Klus een boodschappendienst opgezet met vrijwilligers. "Er zijn mobiele pinautomaten, hiermee voorkomen we veel ellende qua financiële veiligheid. Er zijn afspraken gemaakt met vervoersbedrijven en meerdere lokale ondernemers zijn aangesloten om maatwerk te leveren bij de inkoop."

We willen dit graag uitbreiden!
Het aantal hulpvragen is nu nog beperkt maar de kans is aanwezig dat dit gaat groeien wanneer er verdere maatregelen van kracht gaan. "We willen graag voorbereid zijn. Meer vrijwilligers die vitaal genoeg zijn hiervoor is hierin dus zeer belangrijk. In diverse onderwerpen, niet alleen boodschappen, is het nu van groot belang dat we samen optrekken om het aanbod centraal, in samenwerking met elkaar, aan te bieden." Wil je aansluiten? Kijk dan op de website www.roosendaalvoorelkaar.nl