Afbeelding

CultuurCompaan lanceert Ik vergeet je niet-campagne

ROOSENDAAL - CultuurCompaan in Roosendaal is een bijzondere actie gestart. Onder de naam 'Ik vergeet je niet' probeert CultuurCompaan de mensen uit hun isolement te halen, creatief bezig te laten zijn en sociaal betrokken te houden.

"Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel.” Dat waren de woorden van koning Willem-Alexander tijdens zijn toespraak aan het volk en die woorden waren niet aan dovemansoren gericht. CultuurCompaan bekommert zich al langer om eenzame inwoners, denk bijvoorbeeld aan het project 'Tijd voor je Leven' waarbij mensen elkaar ontmoeten en creatief bezig zijn. "Om mensen uit hun isolement te halen, lanceren we nu het community artproject Ik vergeet je niet, waarbij inwoners gezamenlijk werken aan één groot kunstwerk. Samen met andere wijkgenoten, maar toch op afstand."

Hoe werkt het?
In elke wijk in Roosendaal zet een kunstenaar zich in voor dit project. Die zorgt ervoor dat geïnteresseerden wekelijks worden voorzien van een creatieve opdracht. Er komt een tasje aan de deur te hangen met meer informatie en tips. Als het werk klaar is, kan men het aan de deur of voor het raam hangen en komt de kunstenaar het op een vastgestelde dag weer ophalen om alles vervolgens te verwerken in één gezamenlijk kunstwerk. Als de coronacrisis voorbij is, wordt die installatie in de binnenstad gepresenteerd aan alle inwoners. De opdrachten zijn uit te voeren met allerhande huis-tuin-en-keukenmaterialen zoals lege melkpakken, oude lappen, verf, lijm, papier, potloden. Naast de uit te voeren opdracht wordt ook aandacht besteed aan het sociale contact. De kunstenaar onderhoudt, indien gewenst, telefonisch contact met de deelnemers. Daarbij is ook aandacht voor de gezondheid en het welbevinden van de deelnemers.

Aanmelden en meedoen?
Geïnteresseerden – jong of oud – kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@cultuurcompaan.nl met als vermelding ‘Ik vergeet je niet’. [l]