Bewoners van Residentie de Kroeven aangenaam verrast

ROOSENDAAL - De bewoners van Wooninitiatief Residentie de Kroeven, onderdeel van Muller Zorg en Dienstverlening in Roosendaal zijn zondagmiddag 22 maart behoorlijk verrast. Zoals bekend zijn alle zorginstellingen sinds afgelopen week afgesloten in verband met de corona-maatregelen.

Voor de 15 bewoners van de residentie heeft dit grote gevolgen. Het feit dat men geen direct fysiek contact kan hebben met de familie heeft een behoorlijke impact.

Bij de Residentie de Kroeven werd zondagmiddag in ieder geval weer een grote glimlach en blijheid op de gezichten getoverd. De familieleden van enkele bewoners gaven voor het gebouw een waar stoep- kwis- consert. Uiteraard werden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen door gepaste afstand van elkaar te nemen, om de bewoners een hart onder de riem te steken.

De familie deed een karaoke optreden van bekende en onbekende nummers. Het was aan de bewoners om te rade welk liedje er werd uitgevoerd. Diverse "artiesten" passeerde de revue en met gepaste kleding werd de act opgevoerd tot groot vermaak van de bewoners.

Margot en Han Walet met hun kinderen trotseerden anderhalf uur lang de kou om de bewoners te entertainen met gezellige meezingers en dat werd volop gewaardeerd.

"Het was hartverwarmend" aldus José en Rob Muller van Muller Zorg en Dienstverlening. 'Er stond een koude oostenwind, maar de bewoners hebben achter het glas geklapt en gedanst en genoten zichtbaar. Dit was met recht een vrolijke opsteker in moeilijke tijden'. [l]