Wouw helpt Wouw organiseert Boodschappenservice

WOUW - Zondag 15 maart kregen zowel Thea Jansen als Johan van Loenhout het idee om in de Corona periode hulp te coördineren voor kwetsbare dorpsbewoners uit de dorpen van de voormalige gemeente Wouw.

In eerste instantie met een Facebook pagina, maar heel snel daarna met flyeren en posters plakken. “Vrijwilligers melden zich massaal en spontaan aan”, vertelt initiatiefnemer Johan van Loenhout. Want ook hij kreeg massaal reacties van jongere mensen binnen die graag iets voor hun oudere, kwetsbare medemens willen betekenen in deze tijd van corona. Maar nu nog mensen vinden die ook die hulp willen hebben. “Die zitten niet op Facebook, weten niets van het initiatief. Vandaar de posters en de flyers. Misschien schromen mensen ook nog om kenbaar te maken dat ze hulp nodig hebben”, denkt Van Loenhout.

Inmiddels 3 weken verder werkt Wouw helpt Wouw samen met Roosendaal voor Elkaar, waarbij alle vrijwilligers zich aan melden, worden gescreend en verzekerd via de gemeente Roosendaal ÈN met de Wouwse en Heerlese winkeliers.Door een goede collegiale samenwerking van de lokale slagers, bakkers, groentewinkel, de kaaswinkel en de beide supermarkten Jumbo in Wouw en Super de Buurt in Heerle is er een boodschappenservice opgezet.

“Een boodschappen service waarbij de inwoners uit de kwetsbare doelgroep, die niet meer buiten kunnen of mogen komen hun boodschappen bestellen en afrekenen bij de lokale winkelier of de supermarkt.”, aldus Thea Jansen. “Boodschappen die dinsdag voor 12:00 uur zijn besteld worden woensdag bezorgd door vrijwilligers, zo ook de voor donderdag 12:00 uur bestelde boodschappen, die op vrijdag worden bezorgd.”

Thea is enthousiast over de bereidwillige medewerking van de Wouwse gemeenschap. “Vrijwilligers die ons helpen met flyeren en zich spontaan aanmelden om boodschappen te bezorgen, lokale ondernemers die spontaan hun bestelbus ter beschikking stellen, ondernemers die collegiaal samenwerken. Ik ben echt trots op de saamhorigheid in deze moeilijke tijden”. Inmiddels zijn de folders met de uitleg over de werkwijze rondgebracht in alle 4 de kerkdorpen. Voor de inwoners in het buitengebied zijn deze op te halen bij de deelnemende winkeliers, waarbij wordt gevraagd om deze ook mee te nemen voor kwetsbare mensen in de buitengebieden.

“Er is bewust voor gekozen om dit goed voor te bereiden en deze service bewust in te laten gaan voor het paasweekend” vertelt Ellen Luijsterburg van Boerderijwinkel Luijsterburg, zodat onze mensen toch nog een leuke Pasen kunnen beleven ondanks deze moeilijke tijd”. Wil je meer weten over deze boodschappenservice neem dan even contact op met Johan van Loenhout, zijn gegevens staan op de flyer van Wouw helpt Wouw.[l]