FOTO REMKO VERMUNT
FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Woonboulevard wordt flink opgeknapt; vernieuwing krijgt steeds meer vorm

ROOSENDAAL - De vernieuwing van woonboulevard Oostplein krijgt steeds meer vorm. Het winkelcomplex was flink verouderd en daarom besloot eigenaar Retail Estates om het gebied te vergroten en te renoveren om het weer toekomstbestendig te maken. Het eerste deel van het U-vormige complex is inmiddels al flink onder handen genomen.

De woonboulevard aan de Rucphensebaan was sterk gedateerd en de laatste jaren kwam er steeds meer leegstand op de woonboulevard. En dat terwijl er rondom juist allerlei ontwikkelingen waren rondom de GoStores. De bereikbaarheid van de woonboulevard is echter uitstekend en met de vernieuwing van de Rucphensebaan wordt dat alleen nog maar beter. Daarnaast is er voldoende en gratis parkeergelegenheid voor de deur. Dat gaf Retail Estates redenen genoeg om toch flink te investeren in het gebied. In maart vorig jaar werd bekend dat eigenaar Retail Estates zo'n 4,7 miljoen euro investeert in de vernieuwing van het winkelpark.

Bij de vernieuwing wordt meer samenhang gezocht tussen de winkelclusters Oostplein en de GoStores, zodat de winkels kunnen profiteren van elkaars nabijheid en aantrekkingskracht. Het gebouw aan het Oostplein wordt dan ook uitgebreid richting GO-stores 2 waar onder andere Sanidump zit. De bestaande doorgang wordt verdicht en het horecapaviljoen krijgt een nieuwe plek en is straks zichtbaar vanaf de openbare weg. Naar verwachting moet de renovatie en herontwikkeling in december 2020 klaar zijn. [l]