Gemeente blijft handhaven op Poolse supermarkt

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal blijft inzetten op het verbeteren van de relatie tussen omwonenden en de Poolse supermarkt aan de Gastelseweg. Dat stelt de burgemeester op vragen van de VLP.

DOOR REMKO VERMUNT

Al in februari 2019 hebben omwonenden hun zorgen geuit over de uitbreiding van de Poolse supermarkt én de overlast die zij ervaren. "Bewoners hebben aangegeven te ervaren dat er van de beloftes die door de exploitant zijn gedaan om de overlast te verminderen maar weinig is terechtgekomen", stelt Arwen van Gestel (VLP). Hij wilde dan ook weten of er nog een oplossing is voor de huidige patstelling.

Even leek er sprake te zijn van een alternatief plan, waarbij de Poolse supermarkt volledig zou verdwijnen uit de Gastelseweg. De eigenaar van het pand zou de supermarkt opdoeken, woningbouw realiseren én meedingen naar een stukje grond op De Hoogt in Wouw om daar kavels te kunnen aankopen. Maar, aan dat plan wilde de gemeente niet meewerken.

Daarom heeft de eigenaar alsnog zijn oude plan opgepakt. De naastgelegen meubelhal is opgekocht en in het najaar van 2020 verwacht de eigenaar daar een nieuwe en tevens grotere Poolse supermarkt gerealiseerd te hebben. De huidige supermarkt krijgt een andere winkelbestemming met veel minder aanloop van klanten. Het deel achter de huidige 'Poolse supermarkt' zal gesloopt worden. De winkeliers willen hier op eigen erf parkeerplaatsen voor klanten realiseren. Het huidige achterplaatsje aan de zijde van de Jacob van Heemskerckstraat zal mede gebruikt worden als laad- en losplaats en parkeervoorziening.

Ondertussen blijft de gemeente handhaven tegen overlast van de supermarkt. Zo zijn de BOA's in het laatste halfjaar van 2019 zo'n 745 keer ter plaatse geweest. Er is 77 keer een verkeersovertreding geconstateerd, 7 keer een alcoholovertreding en 3 keer wildplassen. [l]