FOTO REMKO VERMUNT
FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Corona onder controle bij Bravis; Poliklinische zorg wordt weer opgestart

ROOSENDAAL - De situatie rondom het coronavirus is aan het verbeteren in het Bravis ziekenhuis en daarom heeft het ziekenhuis besloten om de spreekuren op de poliklinieken weer open te stellen. Veel afspraken vonden telefonisch plaats, maar de wachtlijsten lopen op. Daarom is besloten een start te maken met het opstarten van de poliklinieken en onderzoeksafdelingen.

Omdat de situatie onder controle is, maar de wachttijden bij de polikliniek oplopen worden er op dit moment voorbereidingen getroffen om de poliklinische zorg waar mogelijk en op een veilige en verantwoorde manier sinds afgelopen maandag weer opgestart.

"Patiënten voor wie een bezoek aan de polikliniek noodzakelijk is als gevolg van het uitstellen van zorg, worden actief benaderd. De selectie vindt voorlopig plaats op basis van medische urgentie, die wordt bepaald door de hoofdbehandelaar."

Onderzoek

De afdeling Radiologie zet sinds afgelopen zaterdag extra programma's op voor CT- en MRI-onderzoek in om zo patiënten te spreiden en een deel van de wachtlijst te kunnen inlopen.

Om die zorg goed en veilig te kunnen verrichten worden uitgebreide voorzorgsmaatregelen getroffen ten aanzien van handhygiëne en inrichting van de wachtruimtes (anderhalve meter afstand en zo min mogelijk mensen tegelijk over de vloer).

Patiënten worden verzocht alleen naar het ziekenhuis te komen.Tijdens de afspraak kan de patiënt iemand via de telefoon mee laten luisteren. Mocht men door omstandigheden niet alleen kunnen komen, dan mag de patiënt maximaal 1 begeleider meenemen. [l]