Afbeelding
Foto:

Coronamaatregelen zorgen voor vertraging bij Rucphensebaan

ROOSENDAAL - De reconstructie van de Rucphensebaan in Roosendaal loopt vertraging op door de coronamaatregelen. Dat laat de gemeente weten. "In verband met werkzaamheden van nutsbedrijven die achter de voordeur plaatsvinden, treedt voor dit project vertraging op."

Kabel- en leidingbedrijven hebben bij de gemeente aangegeven tijdelijk geen huisaansluitingen achter de voordeur van woningen meer te vervangen. En dat zorgt dus onder andere voor problemen bij de reconstructie van de Rucphensebaan waar eerst de kabels en leidingen verlegd moeten worden, voordat de aannemer de asfaltweg kan verbreden. Maar, verder lijkt het op dit moment mee te vallen met de projecten die niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus.

Bij de reconstructie van de Wouwseweg dienen ook eerst de kabels en leidingen te worden verlegd alvorens de aannemer de nieuwe riolering kan aanleggen en ook daar moeten de nutsbedrijven achter de voordeur van diverse bewoners/bedrijven zijn om gelijktijdig de aansluitingen te vernieuwen. Maar, bij de werkzaamheden aan de Wouwseweg wordt voorlopig géén vertraging verwacht. "De aannemer van de Wouwseweg kan voorlopig nog verder, ondanks dat de nutsbedrijven zijn gestopt met hun werkzaamheden. Dit project is voorlopig qua omvang en ruimtebeslag groot genoeg om andere werkzaamheden op te pakken."

Om de aannemers die dreigen stil te vallen te helpen, wordt er gekeken naar andere projecten binnen de gemeente zonder werkzaamheden aan kabels en leidingen achter de voordeur en die relatief korte voorbereidingstijd vragen. Daarbij valt te denken aan herstraatwerkzaamheden en asfaltonderhoud. "Verder worden de aan het project grenzende bewoners/bedrijven per brief geïnformeerd over de vertraging van het desbetreffende project en worden er passende maatregelen getroffen om de bereikbaarheid van woningen/bedrijven tijdens deze stilstand te waarborgen. [l]