Joss Hopstaken.
Joss Hopstaken. Foto:

Online lezing door Joss Hopstaken

ROOSENDAAL - Heeft u altijd al meer willen weten over dat prachtige pand aan de Molenstraat in Roosendaal? Dit is uw kans! Op 24 april om 14.30 uur geeft stadshistoricus Joss Hopstaken een online lezing over de geschiedenis van deze voormalige pastorie.

Midden in Roosendaal staat het Tongerlohuys. De geschiedenis van het rijksmonument uit 1762 is nauw verweven met die van stad en streek. Maar waarom is dit gebouw eigenlijk gebouwd? En wie hebben er al die eeuwen in gewerkt of gewoond? Tijdens deze lezing neemt Joss Hopstaken u graag mee op reis door de geschiedenis van dit bijzondere pand. Vanwege het Coronavirus is het pand helaas niet geopend voor bezoekers, maar via uw computerscherm kunt u alsnog genieten van een digitaal bezoek!

Aanmelden

De lezing vindt online plaats op vrijdag 24 april om 14.30 uur. U kunt zich aanmelden voor de lezing door te mailen naar info@tongerlohuys.nl. Het enige dat u nodig heeft om deel te kunnen nemen is een computer met internetverbinding. Natuurlijk bieden wij technische ondersteuning via de telefoon of mail wanneer dat gewenst is. Meer informatie vindt u op onze website of stuur een mail naar laura.hondebrink@dekringroosendaal.nl.

Nationale Museumweek

De lezing maakt onderdeel uit van de Nationale Museumweek (20 t/m 26 april) die dit jaar digitaal georganiseerd wordt. Erfgoedcentrum Tongerlohuys sloeg hiervoor de handen ineen met Buddylink – Deel je kracht. Dit is het online platform van buddylink ter bevordering van de positieve gezondheid, voor en door Roosendalers. [l]