Eerder werd ook bij Cluzona een kunstgrasveld aangelegd.
Eerder werd ook bij Cluzona een kunstgrasveld aangelegd. Foto:

Voetbalclub BSC krijgt deze zomer een kunstgrasveld

ROOSENDAAL - Voetbalvereniging BSC op Sportpark Vierhoeven kan vanaf het nieuwe seizoen gebruikmaken van een kunstgrasveld. De gemeente heeft afgelopen week besloten om dit nieuwe veld aan te leggen om daarmee sporten voor een bredere doelgroep bereikbaar te maken. Door de aanleg nog tijdens de coronacrisis te realiseren wil de gemeente enerzijds de economie stimuleren, en anderzijds zorgen dat BSC klaar is als er weer een nieuw voetbalseizoen start.

"Nadat we eerder deze week het goede nieuws kregen dat het buitensporten voor de jeugd weer opgestart kan worden, ben ik blij dat ik namens de gemeente dit goede nieuws kan brengen", stelt wethouder René van Ginderen. "We zijn er al een tijdje over in gesprek met BSC, en we denken dat het juist nu verstandig is om deze stap te zetten. Financieel is het verantwoord en in het kader van de sportvisie en de leefbaarheidsdoelstellingen van de gemeente past deze investering ook prima."

Groeiend ledenaantal

Voetbalclub BSC is dan ook blij met de investering in het park. "De afgelopen jaren hebben wij keihard gewerkt om bij de club een aantal positieve veranderingen door te voeren. Daardoor is BSC een toekomstbestendige club met een moderne accommodatie. En met een enorm gegroeid ledenaantal: 60% in de jeugd en 25% bij de senioren." Met deze duurzame investering krijgt BSC en daarmee Sportpark Vierhoeven een flinke kwaliteitsimpuls. De accommodatie blijft op peil, kan veel intensiever gebruikt worden én voor een bredere doelgroep.

Investeren

Deze ontwikkeling past binnen de sportvisie van de gemeente die binnenkort wordt vastgesteld. Want investeren in goede sportaccommodaties nodigt uit om te gaan sporten. Het kunstgrasveld maakt het mogelijk dat nog meer jongeren én ouderen kunnen gaan sporten en bewegen. "BSC maakt daarbij mooi de verbinding met de aangrenzende wijk Langdonk," aldus wethouder Van Ginderen. "Daarnaast vinden we het ook belangrijk om tijdens deze coronacrisis te blijven investeren."

Ook vanuit de politiek wordt er tevreden gereageerd. Verschillende politie partijen hebben vorig jaar bij de gemeente aangedrongen op het realiseren van kunstgrasvelden. BSC is straks dan ook niet de enige met een kunstgrasveld. v.v.Roosendaal, DVO'60 en Cluzona gingen hen al voor. [l]