Afbeelding
Foto:

Straatbingo of stoepkrijtwedstrijd? Gemeente stelt geld beschikbaar

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal trekt in totaal 2500 euro uit voor leuke initiatieven die het vakantiegevoel tijdens de meivakantie kunnen versterken. De gemeente wil vooropstellen dat het natuurlijk niet de bedoeling is om groepen bij elkaar te brengen, maar dat betekent niet dat er niets leuks georganiseerd kan worden.

"Nu we in andere tijden leven door Corona zien we dat sociale binding op een andere manier vorm krijgt. Wellicht kleiner qua initiatief maar ook weleer vanuit een ander besef", stelt de gemeente. "De komende weken is het meivakantie en veel kinderen zijn thuis. Inwoners zijn überhaupt door de maatregelen natuurlijk meer aan huis gebonden."

Daarom heeft de gemeente dit initiatief opgestart, waarmee inwoners een beetje 'fun' kunnen toevoegen aan de meivakantie. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een straatbingo waarbij iedereen wel 1,5 meter afstand houdt, een stoepkrijtwedstrijd voor kinderen of andere challenges. "Allemaal initiatieven die je vanuit huis, tuin en/of balkon kan organiseren. We willen hierbij vooral ook de creativiteit en behoefte vanuit de inwoners laten spreken."

Per initiatief kan er honderd euro aangevraagd worden voor materiaalkosten, zoals bijvoorbeeld stoepkrijt of prijsjes voor de winnaars. "De RIVM-maatregelen zijn natuurlijk wel leidend. Het is niet de bedoeling om een straatbarbecue te organiseren." Wil jij iets organiseren? Neem dan contact op met WijZijn Traverse. [l]