Afgelasting Nationale Jongeren-
herdenking Roosendaal 2020

ROOSENDAAL - Vanwege de coronamaatregelen die het kabinet gesteld heeft, kan de derde editie van de Nationale Jongerenherdenking dit jaar helaas niet doorgaan. De plannen voor dit jaar worden doorgeschoven naar volgend jaar.

'4 mei mag nooit vergeten worden'Dat is het motto van de Nationale Jongerenherdenking (NJH) in Roosendaal. Helaas kan daar dit jaar geen eervol gevolg aan gegeven worden. Hoofdorganisator CultuurCompaan, gesteund door theater De Kring, Jongerenraad Roosendaal, JONG! en Theaterwerkplaats Tiuri, heeft besloten alle plannen door te schuiven naar volgend jaar. 'We vinden het allen enorm jammer dat we, ondanks alle voorbereidingen, de NJH editie van dit jaar moeten doorschuiven naar volgend jaar", aldus Trudie Stalpers van CultuurCompaan. "Gelukkig is iedereen enorm gedreven en bereid om de gemaakte plannen om te buigen naar de editie van 2021."

Wat dan wel op 4 (en 5) mei?
Landelijk gezien worden rond Dodenherdenking en Bevrijdingsdag verschillende acties opgezet. Zo roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei iedereen op om dit jaar vanuit huis mee te doen door de vlag uit te hangen, het Wilhelmus te zingen en de bevrijding te vieren via digitale kanalen. Ook de organisatie van de Nationale Jongerenherdenking in Roosendaal sluit aan bij deze landelijke initiatieven en roept alle jongeren en volwassenen in Roosendaal op om op deze manier toch te herdenken en vieren dit jaar.

Op de hoogte blijven
Iedereen die op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen van de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal 2021 kan een kijkje nemen op de website van CultuurCompaan (www.cultuurcompaan.nl/njh) en de Facebook- en Instagrampagina van de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal (@NJHRoosendaal). [l]