Welkom in Sint-Norbertusparochie alle zaterdagen in mei

ROOSENDAAL - Vanwege het succes van de open kerken tijdens de Goede Week opent de Sint-Norbertus Parochie nu ook de deuren van haar kerken voor bezoekers in de meimaand. De Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade en de Sint-Josephkerk zijn elke zaterdag te bezoeken tussen 13.30 tot 16.30 uur. In Nispen is de H. Maria Hemelvaartkerk alleen open op Pinksterzaterdag, 30 mei, ook van 13.30 tot 16.30 uur.

In alle drie de kerkgebouwen kan men een looproute volgen aan de hand van de 5 glorievolle geheimen van de rozenkrans en bij een centraal opgestelde Maria icoon kaarsen branden en bloemen neerleggen. Mochten we veel bloemen ontvangen dan geven we deze aan de mensen die wel een morele opkikker kunnen gebruiken. Aan het einde van de route ontvangt u een Mariaboekje.

De kerken kunnen tijdens de openingstijden ook bezocht worden voor alleen een gebed of om een kaarsje aan te steken. Vanwege de corona-maatregelen mogen er maximaal 25 bezoekers tegelijk in de kerk aanwezig zijn. Daarnaast wordt gevraagd rekening te houden met de verplichte 1,5 meter afstand in de kerk als daarbuiten.

'Wij willen delen'
De parochie vraagt bezoekers om, als teken van naastenliefde, eventueel houdbare levensmiddelen mee te nemen voor de 'Wij willen delen' mand. Deze is bedoeld voor mensen die te lijden hebben onder armoede en niet (meer) in aanmerking komen voor de voedselbank. Dit keer vragen we een vrije gift voor alle onkosten die we maken voor deze openstellingen.

Geen vieringen en zegeningen
Er vinden geen vieringen en zegeningen plaats in de kerk. De pastors van de Sint-Norbertus parochie maken wel om de beurt een vlog met daarin een korte overweging op het zondag-evangelie en gebed bij aangereikte intenties. Wilt u ook een intentie aanleveren voor deze meditatieve vlogs, dan kunt u deze sturen naar teamassistent@sint-norbertusparochie.nl.

Digitale nieuwsbrief en Facebook
Het Mariaboekje is nu ook te downloaden op onze website (www.sint-norbertusparochie.nl) en op Facebook (www.facebook.com/SintNorbertusRoosendaal/). Hier zijn ook de vlogs van de pastors terug te vinden. [l]