Onderzoek naar (tijdelijke) afsluiting Emile van Loonpark

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat onderzoeken of er mogelijkheden zijn om het Emile van Loonpark in het weekend voor een groot deel af te sluiten.

DOOR REMKO VERMUNT

De lokale VVD-fractie vroeg eerder dit jaar al aandacht voor het park, omdat omwonenden vooral in de weekenden flink wat overlast ervaren. De gemeente liet toen al weten een extra camera te gaan plaatsen, maar die maatregel wordt mogelijk uitgebreid. De VVD wilde namelijk weten of het park tijdens uitgaansavonden volledig afgesloten kan worden.

Helemaal afsluiten wordt vermoedelijk lastig, maar 'als er incidenten plaatsvinden, hangen die meestal samen met het uitgaansleven op en rond de Markt', stelt de burgemeester. "Het ligt voor de hand vooral die toegangen op de mogelijkheid tot sluiting te onderzoeken die in de omgeving van de Markt het meest worden gebruikt." Het gaat dan om de onderdoorgang bij Parottia en de doorsteek bij Panneboeter.

"Het deels fysiek afsluiten van het park, bijvoorbeeld met een hekwerk, heeft mogelijk gevolgen voor de bewegingsvrijheid van bezoekers van het centrum, de ontsluiting van het centrum voor voetgangers en de toegang tot het naast het park gelegen parkeerterrein", stelt de burgemeester. Daarom moet er goed onderzoek gedaan worden naar de mogelijkheden en daarbij wordt ook navraag gedaan bij omwonenden, gebruikers van Parottia, politie, brandweer en horeca. "Het (op uitgaansavonden) afsluiten van de onderdoorgang bij Parrotia kan bijvoorbeeld betekenen dat de Panneboeter onevenredig belast wordt met uitgaanspubliek dat het centrum inkomt of verlaat." Het onderzoek moet dit najaar klaar zijn. In de tussentijd wordt er nog wel zo snel mogelijk een camera in het park en in de Panneboeter geplaatst. [l]