Afbeelding
Foto:

Vijfduizend euro voor lockdown-project 'Ik vergeet je niet'

ROOSENDAAL - Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een bedrag van 5000 euro beschikbaar gesteld aan het Roosendaalse project 'Ik vergeet je niet' van Cultuurcompaan. In totaal krijgen twaalf projecten uit de provincie Noord-Brabant een bijdrage voor het verschil dat zij maken in deze uitzonderlijke lockdown-tijd. In totaal is een bedrag van 60.000 euro vrijgemaakt.

Begin april deed het Cultuurfonds een open oproep aan kunstprofessionals om samen te werken met buurtpartners aan projecten, die cultuur in de buurt brengen tijdens de corona-pandemie. Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, op plekken waar de vraag het grootst is. Het Buurtcultuurfonds financiert maximaal 50% van de begroting, met een maximum van €10.000.

Het Roosendaalse project 'Ik vergeet je niet' is er daar één van. In twaalf wijken wordt iedere week een maakopdracht uitgezet, waar bewoners thuis aan kunnen werken. De opdrachten worden via tasjes aan de deur verspreid en opgehaald. Straks vormen ze samen een groot kunstwerk. [l]