ingang sportpark Vierhoeven
ingang sportpark Vierhoeven Yvonne Langen

THOR-jeugd mag weer gaan sporten

ROOSENDAAL - Na ruim 7 weken onthouding mogen vanaf 6 mei de ruim 200 jeugdleden van THOR tm 18 jaar weer lekker gaan atletieken.

Meteen nadat minister president Rutte op 21 april aankondigde dat jeugd t/m 18 jaar weer mag gaan sporten, zijn trainers en bestuur aan de slag gegaan met een protocol en met speciale maatregelen. Ook de gemeente Roosendaal heeft meteen actie ondernomen door de sportclubs een mail te sturen met aandachtspunten voor het opstarten.

Protocol

In een speciaal opgesteld protocol met regels voor atleten, trainers en ouders, wordt duidelijkheid gegeven over hoe te handelen in deze bijzondere tijd. Veiligheid en hygiëne zijn de belangrijkste onderdelen. We hebben ontsmettingsmaterialen ingeslagen en een toezichthouder moet zorgen dat regels nageleefd worden. Daarnaast is bij elk trainingsmoment een eindverantwoordelijke aanwezig. Kinderen moeten zich afmelden indien ze een training niet kunnen bezoeken.

Het bijzondere aan deze opstart is dat het sportpark officieel gesloten blijft. Alleen atleten, trainers en zgn. ‘toezichthouders’ mogen het sportpark betreden. Ouders moeten buiten de poorten blijven. Dat is voor sommige ouders, die gewend zijn om langs de lijn als toeschouwer te staan, even wennen. Voor onze leden is het sportpark alleen toegankelijk via het voetgangerspoortje aan het grote parkeerterrein. De ingang aan de Kalverstraat is voor THOR-leden voorlopig niet toegankelijk. Onze trainers staan te popelen om ‘hun’ atleten weer te zien![l]