Trainer Ivo Vergouwen aan de slag met de allerjongste jeugd. FOTO ALEXANDER GOETHALS
Trainer Ivo Vergouwen aan de slag met de allerjongste jeugd. FOTO ALEXANDER GOETHALS Alexander Goethals

Bij RSC Alliance kun je heerlijk komen trainen

ROOSENDAAL - Ben jij tussen de 5 en 18 jaar oud en heb je zin om te komen voetballen op zaterdagochtenden en woensdagavonden? Alliance is weer begonnen met trainen voor de jeugd t/m 12 jaar op het hoofdveld van de club en de jeugd vanaf 13 jaar begint dit weekend op de velden van samenwerkingspartner Norbertus Gertrudis Lyceum. Uiteraard houdt Alliance zich aan alle RIVM-protocollen.

Alliance zou het erg leuk vinden als er kinderen uit Roosendaal en omstreken vrijblijvend kennis kunnen maken met voetbal en onze mooie vereniging. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde en enthousiaste trainers. Vanzelfsprekend zijn er ook coördinatoren aanwezig die toezien op handhaving van de richtlijnen en die fungeren als contactpersoon.

Weer trots op Alliance
"Ik heb werkelijk alles positief zien veranderen sinds mijn terugkomst 2 jaar geleden bij de club toen mijn 3 kinderen weer bij Alliance gingen voetballen.’ Aan het woord is de kersverse nieuwe Alliance-voorzitter Mark Braat.
‘Ons oude bestuur heeft bijna 4 jaar geleden een geheel nieuwe koers ingezet en er is volop gesaneerd. Leden en ouders die zich niet aan onze waarden en normen hielden zijn vriendelijk doch dringend verzocht een andere club te zoeken. En met succes. We hebben nu nog slechts een heel klein groepje jeugdspelers waarbij de discipline en ouderbetrokkenheid laag is. Komend seizoen zullen we op ons vernieuwde sportpark en kantine overal uitstralen waar wij bij Alliance voor staan en welke waarden en normen wij hanteren. Wij willen alleen leden die trots zijn om het rood-zwarte tenue te mogen dragen en met iedereen voeren we voorafgaand aan het lidmaatschap een uitgebreid gesprek."

Belofte
Ambitieus en enthousiast vertelt Braat verder: "Ik heb het vorige bestuur van Alliance bijzonder dankbaar dat zij deze weg voor ons plaveiden, waardoor mijn medebestuursleden Dennis, Martijn, Ingrid, Paul en Bob de nieuwe koers volledig vorm kunnen gaan geven met onze trainers, leiders, coördinatoren, vrijwilligers en spelers. Bij onze club gelden realistische doelstellingen; we willen ieder lid en hun ouders kunnen beloven dat hun kind de aandacht krijgt die het verdient. Voor al deze teams is er dan ook een trainer, leider, scheidsrechter en coördinator en ook vragen wij van de ouders dat zij actief meedenken en handelen om onze club weer te laten floreren als voorheen. Het imagoprobleem dat we voorheen hadden is gelukkig vrijwel helemaal verdwenen en dat merken we ook aan de enorme hoeveelheid nieuwe aanmeldingen en de tevredenheid bij onze leden."

Ook gaat de voorzitter nog even in op de geruchtenstroom dat Alliance financieel noodlijdend zou zijn. "Dat verhaal heb ik ook vaker gehoord, maar toen ik onze penningmeester vroeg of hij me het banksaldo van de club wilde laten zien, werd ik prompt jaloers. Dat bedrag spaar ik zelf in nog geen 10 jaar bij elkaar, haha. Net als iedere vereniging moeten wij goed op onze centjes letten en dat is aan onze penningmeester wel besteed. Laat mensen maar praten, kom gewoon bij Alliance voetballen en dan merkt eenieder vanzelf dat onze woorden geen loze beloften zijn!"

Aanmelden
Wil jij kennismaken met Alliance? Kom dan trainen bij ons en ervaar zelf dat voetballen bij onze club heel leuk is. Misschien word jij dan ook wel lid komend seizoen!
Meld je snel aan via activiteiten@rsc-alliance.nl
We geven je dan meer informatie en laten je weten wanneer je kunt starten. [l]