Afbeelding
Foto:

Gemeente Roosendaal komt met eigen podcast

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal lanceerde afgelopen week de eerste episode van een eigen podcastserie over het HUIS van Roosendaal. De podcast neemt je mee in de renovatie van het huidige Stadskantoor naar het nieuwe HUIS van Roosendaal. Het is meer dan alleen een gebouw. Het staat voor een andere manier van werken, denken, leven, beleven en ervaren.

De podcast is gemaakt door Paul en Kitty Joachems van Klemtoon Media. “Een podcast is eigenlijk audio on demand een geluidsdocument wat je kunt beluisteren op het moment dat het jou uitkomt”, legt Kitty uit. “De podcast is te vinden via een podcast app. Bekende apps zijn Spotify, Google Podcast en Apple Podcast. Je kunt de podcast direct online luisteren maar je kunt er ook voor kiezen om de podcast te downloaden en op te slaan op je telefoon, tablet of pc zodat je op een ander moment kunt luisteren”.

Verleden en toekomst

In de eerste episode van Het HUIS van Roosendaal vertelt de architect over het ontwerp en leggen de aannemers uit hoe zij er voor zorgen dat alle materialen uit het huidige Stadskantoor worden hergebruikt. De stadshistoricus neemt je mee terug in de tijd en de projectleider werpt juist een blik op de toekomst door alvast met jou door het nieuwe gebouw te wandelen.

Feestje

Om de podcast te kunnen maken moesten heel veel verschillende interviews worden opgenomen. “Normaal gesproken gaan we naar de mensen toe maar door het coronavirus moesten we creatief te werk gaan”, vertelt Paul. “Alles is telefonisch opgenomen en zodanig bewerkt dat het klinkt alsof de persoon in kwestie naast ons zit”. Alle interviews zijn vervolgens omgesmolten tot één verhaal. “Het was een feestje om te maken”, lacht Kitty.

Innovatief

Podcast is de meest krachtige vorm van content. Dat de gemeente Roosendaal juist nu voor podcast kiest is een goede zet, vindt het ondernemersechtpaar. Paul: “de gemeente Roosendaal is één van de eerste gemeenten in Nederland die audiocontent inzet om de inwoners te bereiken. Ze laten daarmee zien dat ze modern en innovatief zijn en het geeft hun zichtbaarheid een boost”.

Luister naar de podcast op Spotify of via jouw favoriete podcastapp. Zoek op gemeente Roosendaal en abonneer je op het kanaal, dan hoef je geen enkele podcast van de gemeente te missen.