Mantelzorgers extra belast door corona

ROOSENDAAL - Door de corona-crisis kunnen mantelzorgers veel onrust ervaren. De extra zorg die zij momenteel besteden aan gezins- of familieleden in combinatie met een gezin en een baan, kan tot overbelasting en stress leiden.

Het is dan ook belangrijk dat mantelzorgers op tijd ondersteuning opzoeken. Hun vragen stellen en zorgen delen, zodat zij verder kunnen en uitval voorkomen.

Waar heeft de mantelzorger in deze corona-periode mee te maken? De vragen van de mantelzorger kunnen gaan over sluiting van dagbestedingen en scholen. De inzet van de thuiszorg die is verminderd of zelfs gestopt. Hulpverleningstrajecten zijn uitgesteld of geminimaliseerd. Zorgen over het niet kunnen bezoeken van ouders, over hun gezondheid en geestelijk welbevinden. Nieuwe manieren van contact onderhouden en hoe nu verder in de komende maanden.

Heeft u als mantelzorger vragen of vindt u het fijn als u ondersteuning of tips krijgt, neem dan contact op met het Mantelzorgsteunpunt Roosendaal.

Gedurende de corona crisis zijn de consulenten óók buiten kantooruren bereikbaar. Als u belt, spreek dan altijd uw naam en telefoonnummer duidelijk in. Consulenten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Kim de Swart: kim.deswart@wijzijntraversegroep.nl / 06-36491376; Marianne Kweekel: marianne.kweekel@wijzijntraversegroep.nl / 06-58755560; Kitty Kiezenberg: k.kiezenberg@meewestbrabant.nl / 06-30347059. [l]