Afbeelding
Foto: Stock Groenhuysen

Flexotels geopend bij De Brink: 'Dit is leuker en beter'

ROOSENDAAL - De 84-jarige meneer Jagerman had de eer om als eerste bewoner van De Brink plaats te nemen in één van de flexotels. Dat is een speciale bezoekruimte die bestaat uit twee afgesloten cabines met een glasplaat ertussen. Zo kon hij zijn dochter en schoonzoon van dichtbij zien én spreken.

Beeldbellen wordt al volop gedaan maar dochter Marieke is heel blij met de flexotels. "Het gaat gelukkig steeds een stap de goede kant op wat contactmogelijkheden betreft. We hebben elkaar al eerder gezien achter de klapdeur maar dat was lastig omdat je elkaar niet goed kon verstaan. Dit is leuker en beter!", aldus Marieke. Ook burgemeester Han van Midden en wethouder Klaar Koenraad kwamen even langs voor een persoonlijk gesprek in het flexotel.

Meneer Jagerman liet aan de burgemeester weten hoe het met hem gaat: "Ik denk niet dat mensen zich er een voorstelling van kunnen maken hoe het voelt om zeven weken binnen te zitten, behalve degenen die het overkomt. Ik ben gewend om twee keer per dag zelf een wandeling te maken dus ik ben wel blij dat er nu meer bewegingsvrijheid op het afgesloten terrein is." De burgemeester sloot af met een toezegging: "Het voelt gek om iemand niet de hand te kunnen schudden. Ik hoop dat we dat in betere tijden wel weer doen. Dan drinken we een kop koffie, afgesproken!"