Afbeelding
Foto:

Bijzonder optreden van 4-jarige Maîte

ROOSENDAAL - De 4-jarige Maîte Wijnen Leal Bastos heeft tijdens Dodenherdenking, na afloop van de twee minuten stilte, het Wilhelmus gezongen bij Residence Roosenhof in Roosendaal.

De 4-jarige Maîte heeft tijdens Koningsdag op verschillende plaatsen in Roosendaal het Wilhelmus ten gehore gebracht. Daarmee wilde ze geld ophalen voor KiKa. "Koningsdag was zo spontaan, speciaal en mooi om te zien, honderden mensen hebben filmpjes gemaakt en Facebook stroomde vol met hartverwarmende berichten en filmpjes", stelt vader Patrick. De toeschouwers genoten dan ook zichtbaar van het zingende meisje en het optreden bleef niet onopgemerkt. Veel bewoners van Residence Roosenhof raakten in vervoering door het kleine meisje dat het Wilhelmus zong en daarom werd zij uitgenodigd om ook tijdens de Dodenherdenking het nummer voor te dragen voor de bewoners. "Een ongelofelijke eer zul je begrijpen."

Maandagavond om 20.00 uur was het zo ver. Inwoners konden genieten van het optreden en na afloop kreeg Maîte een cheque van bijna vijfhonderd euro voor KiKa. [l]