Afbeelding
Foto:

Lege blikken? Niet meer in de
glasbak, maar bij plastic in de zak!

ROOSENDAAL - Lege blikken mogen voortaan bij plastic verpakkingen en drankenkartons in één zak. Dat heeft de gemeente Roosendaal bekendgemaakt.


DOOR REMKO VERMUNT


Sinds mei 2019 worden in de gemeente Roosendaal lege blikken ingeleverd bij de glasbakken. Door het gekleurde glas bij elkaar te gooien, ontstond er een apart vak voor het blikafval. Maar, daar komt nu weer verandering in. "Landelijk is afgesproken dat blik bij plastic verpakkingen en drankenkartons mag. Deze drie stromen worden bij de afvalverwerker van elkaar gescheiden, om vervolgens gerecycled te worden tot nieuwe producten", laat de gemeente Roosendaal weten.

De komende tijd worden de glasbakken dan ook opnieuw bestickerd, waardoor je alleen nog gekleurd en wit glas kan inleveren. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om blik in de glasbak te gooien. Overigens mag je niet alles bij het blik gooien, wat mag wél bij het blikafval? Dat zijn lege (fris)drankblikjes, lege conservenblikken, lege honden- en kattenvoerblikken, lege soep-, vlees- en groenteblikken, lege limonadesiroopblikken, kroonkurken (van flesjes bier/fris), lege spuitbussen en deksels van potjes. [l]