'Hart onder de riem’ opkikker voor heel Roosendaal

ROOSENDAAL - Het is al vaak gezegd en het is een waarheid als een koe: om uit de coronacrisis te komen, hebben we elkaar hard nodig en moeten we verbinding zoeken.


Het onderling verbinden is van oudsher de kracht van cultuur, per definitie immers wat we gemeenschappelijk hebben in taal, muziek, tradities enzovoort. Muziekvereniging Roosendaal heeft daarom het initiatief genomen tot het project 'Hart onder de riem', waarmee de vereniging en de partners - uit het bedrijfsleven en de lokale media - met verbindende activiteiten het Roosendaalse publiek, maar ook elkaar, een hart onder de riem willen steken in deze bijzondere tijden.

Voorzitter Frans Witteveen roept 'KIJK ons... Roosendaal' in herinnering: “In september 2018 hebben wij ter gelegenheid van Roosendaal 750 jaar deze multidisciplinaire totaaltheatervoorstelling hier op de Markt gemaakt. Een productie voor Roosendalers door Roosendalers. De voorstelling is hét toonbeeld hoe cultuur verbindt en waar we met vereende krachten toe in staat zijn. Een goed medicijn nu in tijden van crisis.” Daarom heeft Muziekvereniging Roosendaal samen met ZuidWest TV bedacht om de videoregistratie van de voorstelling uit te zenden. “Cultuur verbindt en verlicht en biedt de broodnodige afleiding in coronatijd. Zeker voor de ouderen en kwetsbare Roosendalers die geen bezoek kunnen ontvangen. Zo steken wij de Roosendalers een hart onder de riem”, zegt Frans. ZuidWest TV zendt ‘KIJK ons… Roosendaal’ uit op donderdagavond 14 mei en vrijdagavond 15 mei om 20.00 uur, voorafgegaan door een boodschap van de wethouder van cultuur Toine Theunis.

Om de (her)beleving compleet te maken, biedt Muziekvereniging Roosendaal samen met Roosendaals wijnhuis Winebizz een verwenpakket aan: de DVD van de voorstelling in combinatie met een fles wijn of enkele flesjes origineel Roosendaals Blijf-in-je-Hutbier. Dat maakt de cirkel rond: het publiek kan de partners van het project een hart onder de riem steken door dit pakket aan te schaffen.

Ga naar www.muziekverenigingroosendaal.nl/hartonderderiem voor meer informatie. [l]