Kerk Roosendaal

Pinksternoveen via youtube
Door de coranamaatregelen kunnen de christelijke feesten Hemelvaart (21 mei) en Pinksteren (31 mei) niet gevierd worden in de Roosendaalse kerken. Ook voor de Pinksternoveen, de negen dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren waarin dagelijks wordt gebeden voor de komst van de Heilige Geest, blijven de kerkdeuren dicht. Daarom hebben de Protestantse Gemeente Roosendaal, de Sint Norbertusparochie en Spirit in Roosendaal gezamenlijk video-opnames gemaakt van de Pinksternoveen.
Samen met ds. Marjo den Bakker, pastor Petra Versnel, Marjeet Verbeek en zangkoor Oriente onder leiding van Marie-Louise Egbers, kunnen gelovigen dan toch de negen dagen in gezamenlijkheid bidden. Dit jaar is er in de gebeden bijzondere aandacht voor de coronacrisis. De Pinksternoveen is negen dagen lang te volgen via youtubefilmpjes op www.pgrkruiskerk.nl, www.sint-norbertusparochie.nl en www.spiritinroosendaal.nl.

PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK
Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 0165-751883, www.dewijnrank.org
Geen activiteiten tot nader bericht Via www.pinkstergemeentedewiijnrank.com kunt u linken naar you tube voor het beluisteren van de dienst

RK SINT NORBERTUSPAROCHIE
Sint Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal. Tel. 0165-534667. www.sint-norbertusparochie.nl - www.facebook.com/SintNorbertusRoosendaal
Sint-Norbertus Parochie opent haar kerkdeuren op de zaterdagen in mei en met Hemelvaart en Pinksteren.
De Sint Norbertusparochie opent de deuren van haar kerken voor bezoekers in de meimaand. De Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade en de Sint Josephkerk zijn elke zaterdag te bezoeken tussen 13.30 tot 16.30 uur. In Nispen is de H. Maria Hemelvaartkerk alleen open op zaterdag 30 mei, ook van 13.30 tot 16.30 uur.
Ook met Hemelvaart en Pinksteren zijn de kerken in de ochtend open van 09.00-12.00 uur.
Uw kunt tijdens deze openingstijden de kerken binnen lopen voor een gebed of om een kaarsje aan te steken. Vanwege de corona-maatregelen mogen er maximaal 25 bezoekers tegelijk in de kerk aanwezig zijn. Daarnaast wordt gevraagd rekening te houden met de verplichte 1,5 meter afstand, zowel binnen in de kerk als daarbuiten.
De parochie vraagt bezoekers om, als teken van naastenliefde, eventueel houdbare levensmiddelen mee te nemen voor de ‘Wij willen delen’ mand. Deze is bedoeld voor mensen die te lijden hebben onder armoede en niet (meer) in aanmerking komen voor de voedselbank. Tevens vragen we een vrije gift voor alle onkosten die we maken voor deze openstellingen.
Er vinden geen vieringen en zegeningen plaats in de kerk. De pastors van de Sint-Norbertus parochie maken wel om de beurt een vlog met daarin een korte overweging op het zondag-evangelie en gebed bij aangereikte intenties. Wilt u ook een intentie aanleveren voor deze meditatieve vlogs, dan kunt u deze sturen naar teamassistent@sint-norbertusparochie.nl.

PROTESTANTSE GEMEENTE
Kruiskerk, St. Lucasplein. www.pgrkruiskerk.nl.
Op zondagochtend om 10.00u kan naar een speciale uitzending vanuit de Kruiskerk worden geluisterd via kerkomroep.nl.
Centraal contactpunt Protestantse Gemeente Roosendaal: neem voor vragen en informatie contact op met het moderamen van de kerkenraad: kerkenraad@pgrkruiskerk.nl. [l]