Afbeelding
Foto:

Roosendaalse Lijst wil bodycams voor BOA's

ROOSENDAAL - De Roosendaalse BOA's hebben het in deze coronatijd drukker dan normaal. Niet alleen hebben zij hun normale taken, ook moeten zij in de gaten houden of iedereen zich wel aan de coronamaatregelen houdt. Daarbij moeten ze ook zelf de 1,5 meter richtlijn aanhouden.


DOOR REMKO VERMUNT


"Naast de verhoogde werkdruk, worden zij echter ook met regelmaat bedreigd bij het aanspreken van diverse groepen en zeer recent zelfs fysiek mishandeld", stelt de Roosendaalse Lijst. "Wij vinden dit onacceptabel en hebben al voor deze corona-crisis diverse keren aangedrongen op het gebruik van bodycams. Dit om de veiligheid van onze BOA’s te verhogen."


Mogelijkheden

Destijds werd aangegeven dat het college positief stond tegenover het gebruik van bodycams, maar dit moest wel eerst onderzocht worden. "Nu de onveiligheid voor onze BOA’s toeneemt en steeds meer gemeenten positieve ervaringen hebben met het gebruik van bodycams, hebben wij een aantal vragen."


Zo wil de Roosendaalse Lijst weten wat de gemeente op dit moment doet om ervoor te zorgen dat BOA's hun werk veilig kunnen doen én ze willen weten welke stappen inmiddels gezet zijn in het onderzoeken van de mogelijkheden om bodycams in te zetten voor BOA’s en rondom eventuele andere beschermende middelen.

Experiment

"Bent u bereid het proces om BOA’s uit te rusten met bodycams (al dan niet als experiment) te versnellen gelet op het groeiend aantal onveilige situaties rondom het handhaven van de 1,5 meter richtlijn? En wanneer verwacht u, rekening houdend met het bovenstaande, definitief uitsluitsel te kunnen geven op het al dan niet inzetten van bodycams voor onze BOA’s?" [l]