FOTO PIXABAY
FOTO PIXABAY Foto: Pixabay

Veel vragen over nieuwe
inzamelmethode voor blikafval

ROOSENDAAL - Wat zijn vorig jaar de kosten geweest voor het plaatsen van blikcontainers en de aanpassingen van diverse glascontainers? En wat zijn de kosten om deze aanpassingen weer ongedaan te maken? Dat wil Alex Raggers (VLP) weten van de gemeente Roosendaal.


Afgelopen vrijdag maakte de gemeente Roosendaal via een post op Facebook bekend dat blikafval vanaf nu gewoon in de zak van het plastic afval mag. Raggers wil weten waarom de wethouder dit besluit heeft genomen én waarom de schriftelijke communicatie naar inwoners pas plaatsvindt ná een bericht op Facebook.

"Volgens de VLP had er prima een informatiebulletin in de recente brief aan alle huishoudens over de mogelijkheid voor omwisseling van containers gekund. Dit had veel papier en porto gescheeld."

Ook op Facebook regende het reacties op het nieuwe besluit om blikafval op een andere manier in te zamelen. Sommige lezers reageren positief, omdat ze nu niet meer speciaal voor het blikafval naar de container hoeven te lopen. Anderen zijn bang dat de zakken nóg sneller gaan scheuren, omdat ze niet erg stevig zijn. "Er komen inderdaad sterkere zakken", laat de gemeente weten. "Ook kun je nu al twee zakken uit de automaat halen ipv één. Zo kun je tijdelijk twee zakken over elkaar gebruiken om scheuren te voorkomen." [l]