Afbeelding
Foto:

Team Goudmijn laat 'bekeuring' achter van tien euro

ROOSENDAAL - Team Goudmijn heeft onlangs verschillende automobilisten die geparkeerd hadden in de Jadedijk verrast met een 'bekeuring'. Deze keer hoefden zij echter geen geld te betalen, maar kregen ze juist geld. De envelop die onder de ruitenwisser werd gestopt, bevatte namelijk tien euro.


Aan het begin van dit jaar begon Team Goudmijn met op iedere zaterdag op één of meerdere plekken een envelop te verstoppen. Wie de envelop vond, stond een leuke verrassing te wachten. Zo werd er in de eerste week tachtig euro weggegeven en één week later werd er drie keer tachtig euro weggegeven. Het brein achter dit idee is de 32-jarige Joey Hellemons.


Groei

"We zijn Team Goudmijn gestart met drie vrienden en er komen eigenlijk steeds meer mensen bij", legt hij uit. "Iedereen doet een bijdrage en dat geven we iedere week weg." Omdat de groep in korte tijd aanzienlijk is gegroeid, worden de bedragen steeds groter. "Maar dit is nog peanuts bij wat we uiteindelijk willen gaan doen", legde Hellemons toen al uit.


Naar buiten

Aan het begin waren de speurtochten vooral bedoeld om mensen naar buiten te krijgen. "Mensen meer naar buiten laten gaan en ze weer met elkaar in contact brengen." Maar, vanwege het coronavirus is dat nu niet heel handig en daarom worden tal van andere acties georganiseerd, waaronder de 'bekeuringen'.


Verrassen

In een filmpje op de Facebookpagina van Team Goudmijn is tevens te zien dat een willekeurige passant tien euro in haar handen geduwd krijgt én er wordt nog een bos bloemen gekocht om een willekeurige voorbijganger te verrassen in 'deze ware tijden'.


Planning

Maar, er staan nog veel grotere acties op de planning. "Zodra het virus het land uit is, en de mensen weer samen kunnen komen, hebben wij een mega groot verrassing voor jullie!", laat het team weten. "Wij huren een gigantisch grote zaal af in Roosendaal, inclusief een eigen Goudmijn DJ." Op die avond wil het team zelfs een bedrag van duizend euro verloten, maar meer hierover wordt later bekend. [l]