Minioren krijgen instructie van hoofdcoach Paul Koster. FOTO HIERONYMUS
Minioren krijgen instructie van hoofdcoach Paul Koster. FOTO HIERONYMUS Hieronymus

Hieronymus te water

ROOSENDAAL - Met zwemmers uit Roosendaal, Bergen op Zoom, Etten Leur, Oudenbosch, Oud Gastel en Klundert is de Vliet, ter hoogte van Gastels Sfeer een prima startpunt voor een zwemtochtje.


De afgelopen weken waren de mogelijkheden binnen te zwemmen nihil. Dus veel fanatieke Hieronymus zwemmers zochten, ieder voor zich, de kansen buiten op. Men kwam elkaar tegen en zwom, uiteraard allemaal met inachtneming van de regels, steeds vaker samen. Die groep werd groter, en de behoefte om het nog steeds veilig te kunnen blijven doen ook. Buiten mag gesport worden. Omdat de mogelijkheden binnen nog steeds beperkt zijn, was de link naar georganiseerd buiten trainen snel gemaakt. De hoofdtrainer is erin gedoken en heeft overleg gehad met de benodigde instanties. Een protocol geschreven, want zeker nog steeds RIVM volgen, en contact gelegd met Gastel Sfeer te Oud Gastel, die ons zeer gastvrij op het terrein ontvangt, om van daar uit het water in te gaan.

En toen was het zover. 22 zwemmers van minioren (jonger dan 12) tot en met senioren, 2 trainers te water en begeleiding per boot. Begeleiding verspreid op de kant, duidelijke instructies en zwemmen maar!

Let wel, er wordt niet zomaar het water in gedoken. Het zijn ervaren zwemmers. Iedere zwemmer heeft een wetsuit aan en een zwemmersboei om. Ook een fel gekleurde badmuts is een must. Zo kan ieder elkaar op afstand in de gaten houden. Ook vanaf de kant wordt elke zwemmer gevolgd. En op deze manier zwemmen we veilig verder. Veilig voor onszelf, en keurig volgens de richtlijnen!

Wil je ook meer zwemervaring? Heb je A, B en bij voorkeur C en het water lokt, kijk dan voor meer informatie op www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus.

Er is altijd plaats voor nieuw talent! Via www.zpv-hieronymus.com/proefles kun je aanmelden voor een proefles. Zodra dit weer mogelijk is krijg je gelijk bericht![l]