Ondanks de Coronacrisis hebben we iets leuks om naar uit te kijken: ons droomappartement! FOTO FRANS VAN DER BOM
Ondanks de Coronacrisis hebben we iets leuks om naar uit te kijken: ons droomappartement! FOTO FRANS VAN DER BOM Foto: Frans van der Bom

De Familie Houtepen gaat hun woongenot realiseren in het Couperuspark!

ETTEN-LEUR - Momenteel wordt aan het Trivium keihard gewerkt aan de nieuwe Topshot tennishal. Doordat de huidige Topshotlocatie binnenkort vrijkomt, is er samen met de Gemeente Etten-Leur, omwonenden en Ontwikkelingscombinatie Couperuslaan BV (Idea Compact en Aannemersbedrijf Van Agtmaal) intensief gewerkt aan een passende invulling van dit gebied.


DOOR FRANS VAN DER BOM


Uiteindelijk resulteerde dit overleg in een prachtig ontwerp wat helemaal past in de sfeer van de omgeving. Er komen vier prachtige wooncomplexen met daarin een honderdtal eigentijdse comfortabele appartementen. Er zijn 64 koopappartementen in verkoop, waarvan er inmiddels 80% verkocht is en er 5 appartementen in optie zijn. Dit betekent dat er nog slechts 8 appartementen beschikbaar zijn van de eerste fase.


Gesprek
We gingen in gesprek met gelukkige kopers van het eerste uur: John en Marianne Houtepen.

Wat maakte de Familie Houtepen enthousiast voor hun appartement in het Couperuspark?

John en Marianne wonen inmiddels ruim 24 jaar in Etten-Leur. Ze bouwden hier een prachtig huis op plan de Lage Banken. Intussen naderen ze de leeftijd van 60 jaar en heeft hun zoon het ouderlijk huis verlaten. Beiden zijn nog vitaal maar zijn wel bewust met hun toekomst bezig. Duurzaamheid vinden ze daarbij een belangrijk issue. Ook vragen als wat doen met de lege slaapkamers en een flinke tuin etc. passeren dan de revue.

Net voor de jaarwisseling werd hun aandacht getrokken door een advertentie van Heijblom Makelaardij over het project Couperuspark, waarna ze belangstellend de voorlichtingsavond over dit project bezochten. De appartementen leken hun wel op het lijf geschreven en John als professional in de bouwwereld zag louter pluspunten.


Deze zaken sprongen er voor ons uit!

John: “Door mijn werk ken ik de bouw eigenlijk redelijk goed; Qua professionaliteit geef ik het project Couperuspark een dikke 10. Een aantal onderdelen in de appartementen sprongen er voor mij echt uit. Zo vind ik de ruime parkeerkelder een ideaal iets, immers in de winter hoef je nooit ruiten te krabben, maar zeker zo belangrijk, zeker voor oudere mensen: je gaat direct met de lift van je auto naar de voordeur van je appartement, een superveilig idee! Ook het feit dat er twee toiletten zijn in ieder appartement sprak ons bijzonder aan. Daarnaast het efficiënte gebruik van de oppervlakte van de appartementen. Er is geen verloren ‘verkeersruimte’ zoals bijvoorbeeld gangen. Ook een sterk punt is dat er geen galerij aan de buitenkant is, maar op iedere verdieping stopt de lift in een hal met slechts 6 voordeuren.

Marianne is het daar helemaal mee eens, maar zij had nog een paar andere sterke troeven die de keus op hun appartement versterkten: “De vier gebouwen hebben een mooie, lichte uitstraling en ze staan straks in een mooie parkachtige omgeving. We komen op loopafstand te wonen van het winkelcentrum, Kerkwerve, zwembad en Nieuwe Nobelaer. Ook als we wat ouder zijn is dit allemaal in 5 minuten te belopen, voegt ze er lachend aan toe.

We hadden dit appartement bij onze keuze opgegeven en zijn erg blij dat we het gekregen hebben, het is immers niet zo pompeus en we zitten straks op de plek die we wilden.”

John vult nog aan: “ Ondanks de Coronacrisis hebben we iets leuks om naar uit te kijken: ons droomappartement!” [l]