Kleine plus voor gemeente Roosendaal: 26.000 euro

ROOSENDAAL - Wethouder Toine Theunis heeft de jaarrekening van 2019 gepresenteerd. Het jaar is financieel afgesloten met een kleine plus van 26.000 euro. In principe bleef er 1,1 miljoen euro over maar een groot deel van dat bedrag is gereserveerd voor plannen die nog niet uitgevoerd zijn.


DOOR REMKO VERMUNT


Het college van burgemeester en wethouders presenteert jaarlijks de jaarrekening, maar dit jaar is dat vanwege de coronacrisis een bijzondere jaarrekening. "Ik realiseer me dat het lastige tijden zijn voor de stad en de Roosendalers. Des te meer moeten wij als stadsbestuur zorgen voor goed en solide financieel bestuur", stelt wethouder Theunis. En dat is gelukt met deze jaarrekening. Zoals altijd zijn er mee- en tegenvallers geweest. Zo kwam er 636.000 euro meer binnen vanwege een hogere uitkering vanuit het Rijk. Het resultaat van het WVS viel oger uit met 455.000 euro en de leges op omgevingsvergunningen hebben 916.000 euro extra opgeleverd. Een tegenvaller was de verplichte bijstorting op de APPA-voorziening (Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers) van 700.000 euro.

Daarnaast zijn er afgelopen jaar behoorlijk wat investeringen gedaan en projecten opgezet op het gebied van klimaat, zorg in het algemeen en het Bravis ziekenhuis in het bijzonder en de ontwikkeling van het Groot Mariadal. "Verder is een start gemaakt met het opstellen van een omgevingsvisie en krijgt Stadsoevers meer en meer vorm. Grote ontwikkelingen die bijdragen aan een aantrekkelijk Roosendaal."

Al met al bleef er uiteindelijk onder de streep 1.092.000 euro over. Maar, er zijn ook zaken die wel gepland stonden voor 2019, maar die nog niet zijn uitgevoerd. Daarom is een bedrag van 1.066.000 euro doorgeschoven naar 2020 zodat deze projecten alsnog uitgevoerd kunnen worden. Daarmee bleef er een bedrag over van 26.000 euro. Dat gaat in de spaarpot van de gemeente Roosendaal. [l]