FOTO PIXABAY
FOTO PIXABAY Foto: Pixabay

Cees Lok: 'Groene golf voor fietsers en voetgangers is niet mogelijk'

ROOSENDAAL - Het is niet mogelijk om een 'groene golf' te creëren voor fietsers in Roosendaal. Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van de VVD-fractie. Zij pleitten voor een groene golf voor fietsers om er op die manier voor te zorgen dat fietsers in deze coronatijd niet te dicht op elkaar staan bij het stoplicht.


DOOR REMKO VERMUNT


"De VVD ziet nu al knelpunten ontstaan, bijvoorbeeld bij het busstation Roselaer en op de kruising van de Boulevard – Laan van België- Antwerpseweg", stelde de politieke partij. Daarnaast verwachtten zij een grote drukte met fietsers bij de middelbare scholen. "Het verlengen van de oversteektijd is een maatregel om iedereen de kans te geven de 1,5 meter samenleving te respecteren die de verspreiding van het coronavirus tegengaat. Daarnaast komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers op de straten waar de ruimte nu vaak krap is."

Maar, dat is volgens de wethouder dus niet mogelijk. "Het systeem van de stoplichten is niet zodanig ingericht dat deze ‘ziet’ hoeveel fietsers of voetgangers er staan en kan daarom ook niet bepalen hoeveel groentijd er nodig is. Ondanks een eventuele groene golf kan het nog steeds zijn dat er groepjes fietsers of voetgangers moeten wachten." Wel gaat de wethouder bekijken of bepaalde drukke oversteekplaatsen meer groen kunnen krijgen, zodat fietsers en voetgangers minder lang hoeven te wachten en dus ook minder lang 'op elkaar' staan.[l]