Op zoek naar een huurwoning? Zoektijd bedraagt 1,3 jaar

ROOSENDAAL - Inwoners uit de gemeente Roosendaal die op zoek zijn naar een huurwoning staan gemiddeld 5,4 jaar ingeschreven als woningzoekenden. De werkelijke zoektijd, de tijd tussen start zoeken en vinden van een huurwoning, bedraagt 1,3 jaar. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Roosendaal.


De gemeente maakt jaarlijks afspraken met woningcorporaties en huurdersverenigingen als het gaat om de verhuur van woningen. Jaarlijks wordt ook bekeken of de verschillende afspraken zijn nagekomen. In de rapportage van 2019 staan een aantal interessante feiten. Zo blijkt uit de rapportage van Klik voor Wonen dat de beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen voor de primaire doelgroep is toegenomen, maar voor de secundaire doelgroep (hogere inkomens) is dat juist afgenomen.


Verhuringen

Afgelopen jaar hebben er 721 nieuwe verhuringen plaatsgevonden in de gemeente Roosendaal, daarbij ging het voor het grootste deel (97 procent) om sociale huur. Van die 721 nieuwe verhuringen ging het bij 83 procent om een 1- of 2-persoonshuishouden. In totaal waren er 2794 actieve Roosendaalse woningzoekenden.


Om de diversiteit in wijken te vergroten is afgelopen jaar besloten om voortaan tien procent van de mutaties in te zetten voor middeninkomens. Voorheen was dit slechts drie procent. Dat betekent dat er meer mensen met een gemiddeld inkomen in straten komen te wonen. [l]