Floor Bleijenberg
Floor Bleijenberg Foto:

Horecazaken mogen in feite allemaal weer open, maar door de 1,5 meter regels is dat voor de Drie Weesgegroetjes in Roosendaal haast onmogelijk. Maar, een echte ondernemer ziet kansen én mogelijkheden. Resultaat: een pop-up terras in de tuin achter het café.


"We zijn gewoon te klein. We kunnen binnen letterlijk geen kant op", stelt Floor Bleijenberg namens de Drie W's. "Gelukkig wisten we van het bestaan van de tuin. We hebben contact gelegd met de eigenaar en we mogen de tuin tijdelijk gebruiken." Omdat de Drie W's relatief klein is, hebben ze ook weinig handjes. "In tegenstelling tot Koen Bakker van het Hooihuis. Hij heeft juist heel veel 'handjes', terwijl hij zijn ruimte niet maximaal kan benutten."

De ondernemers sloegen de handen ineen voor pop-up restaurant Weij. "Het gaat eigenlijk bovenverwachting. De aanloop is goed, we zijn alleen wel volledig afhankelijk van het weer. Als er een stortbui komt zoals vorige week, dan is het meteen klaar voor die dag. Dan gaan we ook dicht. We bekijken het gewoon per dag."

Of dit de gouden greep is, moet de toekomst nog uitwijzen. "We hebben natuurlijk best wat geïnvesteerd en het is nog maar de vraag of we dat in de komende drie maanden goed kunnen maken, maar we zijn in ieder geval weer bezig en we komen weer onder de aandacht van mensen. Als je niets doet, kan je net zo goed de stekker eruit trekken." [n]