VVN afdeling Roosendaal zoekt uitbreiding bestuur

ROOSENDAAL - Al bijna 87 jaar is VVN afdeling Roosendaal actief bezig met de verkeersveiligheid in de gemeente. Door het steeds drukker wordende verkeer en steeds meer en veranderde verkeersregels blijft het belangrijk om verkeer aandacht te geven.


Iedere dag gebeuren er ongevallen met blikschade of ongevallen met letsel of soms nog erger. In veel gevallen heeft het te maken met de kennis van de verkeersregels. Helaas ook met de mentaliteit van de weggebruiker. Het is belangrijk om kwetsbare groepen verkeersdeelnemers, met name kinderen, voor te bereiden op deelname aan het verkeer. Basisscholen doen er alles aan om verkeerslessen zo goed mogelijk vorm te geven zowel in theorie als praktijk. De scholen werken hierin samen met VVN afdeling Roosendaal. Zo organiseren wij het praktisch verkeersexamen en het verkeersdoolhof. Ook bieden wij de scholen projecten aan als “de scholen zijn weer begonnen” en verkeersouders. Voor een andere groep kwetsbare verkeersdeelnemers, met name oudere verkeersdeelnemers, organiseren wij opfriscursussen. In nauwe samenwerking met de gemeente Roosendaal bespreken wij de onveilige verkeerssituaties.


Uitbreiding afdelingsbestuur

Veilig Verkeer Nederland afd. Roosendaal is op zoek naar mensen die het bestuur willen versterken. De tijd die u hieraan besteed heeft u in de meeste gevallen zelf in de hand. Er zijn 4 á 5 bestuursvergaderingen per jaar. De tijd die u aan VVN besteedt kunt u daarnaast zelf bepalen, door het organiseren of mee helpen aan projecten. Wij zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter, penningmeester en bestuursleden. Interesse? Mail naar secretariaatvvnroosendaal@gmail.com[n]