Aantal ww-uitkeringen maar licht gestegen

ROOSENDAAL - Het aantal ww-uitkeringen in Roosendaal is flink gestabiliseerd. Tussen de maanden april en mei zijn er 'maar' twaalf personen bijgekomen die een ww-uitkering ontvangen. Dat is een toename van 0,7 procent. In totaal gaat het nu om 1632 personen. Vorig jaar stond het aantal ww-uitkeringen in diezelfde tijd op 1295.


DOOR REMKO VERMUNT


Het aantal ww-uitkeringen is in verband met het coronavirus en de getroffen maatregelen de laatste maanden flink toegenomen. Tussen de maanden maart en april zat een toename van 19,2 procent.


Dat het aantal ww-uitkeringen nu dus 'maar' gestegen is met 0,7 procent is een positief teken. In totaal ontvangt nu 4,1 procent van het totaal aantal inwoners een ww-uitkering. Het gaat om 258 jongeren tot 27 jaar, 695 mensen in de leeftijd 27 tot en met 50 jaar en 679 mensen ouder dan vijftig jaar.


Maatregelen

In maart 2020 werden de eerste maatregelen afgekondigd die de verspreiding van het covid-19-virus moesten beperken. Zo sloten grote aantallen bedrijven al dan niet verplicht hun deuren en werd het tijdelijk verboden bepaalde functies uit te oefenen.


Versoepelingen
De invloed van de genomen maatregelen leidde tot een daling van het aantal vacatures en een toename van het aantal WW'ers.


Inmiddels zijn er echter versoepelingen doorgevoerd en mogen veel zaken hun deuren weer openen. [n]