Afbeelding
Foto:

Drugslab aangetroffen in
uitgebrande schuur

WOUWSE PLANTAGE - In het uitgebrande pand aan de Mariabaan in Wouwse Plantage is tijdens politieonderzoek een drugslab aangetroffen. Dat laat de politie vandaag weten.


De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.10 uur uitgerukt voor een grote brand in een loods in het buitengebied van Wouwse Plantage. De brand was zo groot dat de brandweer vooral heeft ingezet op het behouden van de naastgelegen schuren. Het ging om een loods van ongeveer 100 bij 20 meter.

Onder andere drie brandweervoertuigen, een hoogwerker en een schuimblusvoertuig werden ingezet om de brand te blussen. De brandweer wist te voorkomen dat de naastgelegen varkensstal in brand zou vliegen. De varkens in de stal hebben geen last van de brand en rook gehad. De brand was rond half 4 onder controle, het sein brandmeester is om 5 uur gegeven. Vervolgens hebben de politie en de brandweer een onderzoek opgestart om de oorzaak van de brand te kunnen herleiden. Daarbij zijn de restanten van het drugslab aangetroffen. "Collega's en de Landelijke Forensische Opsporingsdienst zijn ter plaatse om de restanten van het lab te onderzoeken en te ruimen." [n]