Gemeente stelt 30.000 euro beschikbaar tegen inbraak

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft 30.000 euro beschikbaar gesteld voor inwoners preventieve maatregelen willen treffen tegen inbraak in en rond de woning. Denk bijvoorbeeld aan goede (extra) sloten, raamboompjes, deurspionnen, kierstandhouders, barrièrestangen, schrikverlichting, alarmsystemen en meer.


DOOR REMKO VERMUNT


"In het eerste half jaar van 2020 is er 98 keer ingebroken in de gemeente Roosendaal. En dat is 98 keer teveel, want een inbraak betekent stress, ergernis, boosheid en veel gedoe voor de gedupeerden", stelt burgemeester Han van Midden. "Goede inbraakpreventie houdt inbrekers buiten de deur." Het kost een inbreker namelijk meer tijd om een goed beveiligde woning binnen te komen. En dus slaan inbrekers een woning met goede beveiligingsmaatregelen liever over. Inbrekers hebben namelijk een hekel aan lawaai, licht en lang werken."Ik hoop dat deze subsidie een extra stimulans is om samen inbrekers weg te houden uit onze gemeente.”


Spelregels

Alle particuliere woningeigenaren in Roosendaal, Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van inbraakbeveiliging. Met deze subsidie kunnen eigenaren vijftig procent van de kosten terugkrijgen die gemaakt zijn voor het verbeteren van het hang- en sluitwerk. Zij kunnen tot een maximum van € 250,- vergoed krijgen. Uiteraard zijn er wel een paar spelregels, die te vinden zijn op: roosendaal.nl/inbraakpreventie. Voor deze subsidie geldt wel op = op. [n]