FOTO CHRISTIAN TRAETS
FOTO CHRISTIAN TRAETS Foto: Christian Traets

Roosendaalse Lijst schrikt van mega drugslab

WOUWSE PLANTAGE - Heeft de gemeente nooit signalen ontvangen dat er in deze boerderij iets aan de hand kon zijn? Dat willen Eric de Regt, Marco Schillemans en Peter Raijmaekers van de Roosendaalse Lijst weten van de gemeente Roosendaal.


Een grote schuur aan de Mariabaan in Wouwse Plantage is in de nacht van woensdag op donderdag volledig afgebrand. In de schuur bleek een mega drugslab aanwezig te zijn. "Wij zijn erg geschrokken van de vondst, met name van de enorme omvang van het lab. We maken ons grote zorgen (volksgezondheid/veiligheid/milieu) en vragen ons af of opsporingsmethodieken niet tekort schieten. Dat dit zomaar ongemerkt heeft kunnen plaatsvinden vinden wij onbegrijpelijk."


Verdachte stallen

De partij wil daarom weten of de gemeente een lijst heeft van leegstaande en/of verdachte stallen en schuren in het buitengebied. Mocht deze lijst er niet zijn, dan oppert de Roosendaalse Lijst om deze lijst alsnog te maken én om deze schuren en stallen regelmatig te bezoeken. "Bent u van plan, mede naar aanleiding van deze vondst, dit intensiever te gaan doen? En is het ook mogelijk via bepaalde technieken dergelijke labs op te sporen, anders dan met het brengen van bezoeken, bijv. met drones en zo ja, past u die technieken ook toe?"


Opgerold

De politici willen daarnaast weten hoeveel drugs-gerelateerde labs en wietkwekerijen de gemeente dit jaar al heeft gevonden/opgerold. "En hoeveel hiervan bevonden zich in het buitengebied?" [n]