Erik de Klerk in zijn showroom. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX
Erik de Klerk in zijn showroom. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX Foto: René Bruijninckx

Parketservice Roosendaal
opent per 1 augustus showroom

ROOSENDAAL – Erik de Klerk is eigenaar van Parketservice Roosendaal. Hij is sedert 1 januari 2020 met zijn bedrijf aan de Schotsbossenstraat gevestigd, maar is al wel 33 jaar in de branche werkzaam. Zoals het er nu naar uitziet opent hij in augustus officieel zijn showroom.


DOOR RENÉ BRUIJNINCX


Parketservice Roosendaal heeft tijdens de crisis weinig gelegenheid gehad om ‘stil te zitten’. Heel wat bedrijven grepen hun kans aan om tijdens de coronacrisis achterstallig onderhoud te verrichten. Een belangrijk onderdeel daarbij was het vervangen van vloeren in kantoren en andere werkruimtes.

Drukte

Erik de Klerk is daar heel helder in: “Wanneer de mogelijkheid zich had voorgedaan had ik extra mensen aan mijn vast ploeg toe kunnen voegen. Het betreft dan met name het leggen en schuren van Visgraat houtenvloeren. Die vloeren zijn het paradepaardje van ons bedrijf, terwijl we ook laminaat en andere soorten vloeren kunnen leveren”.


Werkwijze

“Uiteraard werken we het liefst in lege woningen en kantoren. Bij grote projecten is dat doorgaans vanzelfsprekend, maar bij gewone woningen kan dat niet altijd. Daar passen we dan onze werkwijze zoveel mogelijk op aan”, vervolgt Erik. “Zodra de draagvloer is geëgaliseerd leggen we een ondervloer waarin we de plankjes verspijkeren. Daarna gaan we de visgraathouten vloer stofloos schuren”. De Klerk geeft aan dat er dus tegenwoordig duurzaam en veilig wordt gewerkt.


Variatie

Erk de Klerk benadrukt dat er tegenwoordig tal van mogelijkheden zijn om een persoonlijke keuze te maken. “Onze klanten kunnen kiezen uit ontelbaar veel mogelijkheden. Dat geldt voor de kleur van de materialen, maar ook voor de maat van de plankjes die we gebruiken. Daarnaast zijn er mensen die bewust voor een verruwd oppervlak kiezen, terwijl er ook zijn die een voorkeur hebben voor een glad geschuurde vloer”.


Specialiteit

“Vroeger waren mensen enigszins terughoudend bij het schuren van vloeren. Het fijnstof verspreidde zich altijd in de ruimte, maar tegenwoordig mag dat niet meer. De stofzuigerzakken met het restafval worden in de machine zelf afgesloten, zodat het zich niet kan verspreiden”. De Klerk benadrukt dat het leggen van Visgraat houtenvloeren een specifieke techniek en werkwijze vraagt, waarvoor zijn personeel speciaal is opgeleid. “Onze klanten mogen rekenen op vloeren van uitstekende kwaliteit die op professionele manier worden gelegd en waarbij de overlast tot een minimum is beperkt”. En hij sluit af met de beste reklame die hij zijn bedrijf kan geven: “De meest klanten die ons bellen, bellen achteraf om aan te geven hoe tevreden ze zijn met hun gekozen vloer”.[n]