Studenten van MBO Dans uit Goes dansen vanuit Roosendaal Danst! in het OLT te Nispen. FOTO CORRIE VERBRAAK
Studenten van MBO Dans uit Goes dansen vanuit Roosendaal Danst! in het OLT te Nispen. FOTO CORRIE VERBRAAK Corrie Verbraak

1,5 meter protocol dansend getest in Openluchttheater

NISPEN - Er was lang uitgekeken naar zondag 28 juni. Stichting Openluchttheater Nispen organiseerde een eerste voorstelling in dit bijzondere jaar. De Stichting heeft namelijk zijn 1e lustrum te vieren en had hiervoor een heel feestelijk jaarprogramma in de startblokken staan. Op dat moment arriveerde COVID-19 en vanzelfsprekend ging er per direct niets meer door.


Vrijwilligers zijn echter niet bij de pakken neer gaan zitten; hebben een 1,5 meter protocol en alternatief programma in elkaar gestoken en na groen licht van de Gemeente Roosendaal (het openluchttheater valt voor hen onder de theaters en niet onder de evenementen) mocht er alsnog van start gegaan worden.

Op deze onstuimige dag, (na de hittegolf en het onweer), was het vooral de stevige wind die nog van zich liet horen, was er echter nog geen normale openbare voorstelling georganiseerd.

Het Openluchttheater in Nispen had Roosendaal Danst! uitgenodigd: het was een try-out van het 1,5 meter protocol, met de eigen vrijwilligers van de stichting en enkele familieleden van studenten als publiek.

Vanuit Roosendaal Danst! was Jacques van Meel de spreekstalmeester. Het dansduo Martijn en Melany, solist Miranda Brands en 12 studenten van MBO Dans uit Goes (onder leiding van Raquel de la Fuenta) maakte achtereenvolgens hun opwachting en gaven het beste van zichzelf in gevarieerde voorstellingen.

Hoewel het publiek mogelijk niet direct met dansvoorstellingen bekend was; bleek uit de nabespreking met Jacques dat een ieder allerhande gedachten dan wel emoties bij hetgeen aanschouwt was kon plaatsen. Met name de gesprekjes tussen dansers en publiek leken voor beiden inspirerend.

Het protocol werkt in de praktijk, vrijwilligers weten wat te doen tijdens de voorstellingen die voor komende zomer zijn geprogrammeerd en dat zijn er nog aardig wat.

12 juli bijten Ivy Linn & the Lefthand Gamblers én Jump Jive & Joy de spits af; tijdens de Good Old Happy Day. De optredens van deze 2 bands brengen u als vanzelf terug in de swingende tijd van de 50-ies, R&B en Blues . Reserveren is verplicht; dat is óók onderdeel van het protocol! Dit kan echter eenvoudig door een mailtje te sturen aan reserveer@oltn.nl

Vanwege de 1,5 meter maatregel zijn de zitplaatsen dit jaar beperkt; dus tijdig reserveren wordt aanbevolen.

Meer info over het volledige programma is te vinden op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater Nispen op Facebook.[n]