Afbeelding
Foto:

Keijenburg aan de start van nieuw verenigingsseizoen

ROOSENDAAL - Een corona bijeenkomst voor de verenigingen gehuisvest in Buurthuis Keijenburg. Daar gaven veel van de 50 verenigingen die Keijenburg rijk is, gehoor aan.


Benieuwd naar het komende seizoen. Want hoe kunnen we verder in deze Corona tijd? Het is een onzekere tijd, ook voor het buurthuis.

Het heeft even geduurd voordat het duidelijk was aan welke voorwaarden er voldaan moest worden. Daarnaast hebben vele verenigingen, zoals koren en contactsporten, ook nog eens hun eigen regels waaraan voldaan moet worden.


Nieuw seizoen

Buurthuis Keijenburg heeft het zicht op versoepelingen van de coronaregels aangegrepen als startpunt om vorm te geven aan het nieuwe seizoen van het verenigingsleven.

Alle verenigingen waren uitgenodigd om te komen luisteren naar de huidige stand van zaken, de keuzes die er gemaakt zijn, de redenen waarom, maar vooral om mee te denken richting september.


Samen veilig op weg

Keijenburg kiest voor veiligheid en vertrouwen. Samen nagaan wat men wil, durft en wat er kan en mag.

Vooraf afspraken maken om op die manier weer veilig samen te kunnen komen. De meeste bezoekers zijn op leeftijd, meerdere vrijwilligers ook, dus een goed plan is noodzakelijk.


Ideeën uitgewisseld

Tijdens de bijeenkomst bleek dat iedereen er weer zin in heeft, maar ook wat zoekende is.

Samen zijn er ideeën uitgewisseld en er werd met elkaar meegedacht.

Zo blijkt dat iedereen bereid is de

pauzeconsumpties in de eigen zaal te nuttigen en elkaar te helpen bij het handhaven van de regels en afspraken.


Veilig starten

Keijenburg wil haar verenigingen houvast bieden om veilig weer te kunnen starten. Ook hopen ze mensen die twijfelen om bij verenigingen te komen of te blijven te laten inzien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten en te genieten van een hobby of activiteit.

Maar voor elke ruimte is uitgemeten hoeveel mensen er veilig kunnen deelnemen. Per vereniging wordt er in gesprek gegaan over hoe men in september weer veilig en binnen de regels van het RIVM kan starten.


Samen uitkomen

Buurthuis Keijenburg kijkt naar de mogelijkheden in plaats van de

onmogelijkheden en merken dat ze er samen echt wel uitkomen.

Maatwerk in Keijenburg, met indien nodig wat aanpassingen, maar altijd met het doel veilig weer aan het seizoen te kunnen beginnen!


Vragenlijst

Verenigingen krijgen ieder een mail met uitleg en een vragenlijst. Nadat deze ingevuld retour is gemaild, wordt er deze zomer contact gezocht per mail voor verdere uitwerken en afspraken.

Zo kan er 1 september weer gestart worden. De verenigingen en het team van Keijenburg kijken er naar uit![n]